Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΑΛΛΙΠΕΤΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ

 Εντυπωσιακή κοσμοσυρροή σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου στο μοναστήρι της Θεοτόκου Καλλίπετρας στις όχθες του Αλιάκμονα όπου ο ηγούμενος της π.Παλαμάς άγει τα ονομαστήριά του. 
Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε ο τ.Υπουργός Εθνικής Αμύνης και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός ε.α. κ.Φράγκος Φραγκούλης ο οποίος και διατηρεί στενούς πνευματικούς δεσμούς με το ιστορικό μοναστήρι. Επίσης παραβρέθηκαν ο Μέραρχος της 1ης Μεραρχίας Υποστράτηγος κος Σίμος Χρ., ο Δήμαρχος Βεροίας κος Βοργιαζίδης Κ., ο τ.Βουλευτής κ. Γιοβανόπουλος Κ., ο Δημ.Σύμβουλος κ.Παπαγιάννης Ι., η κα Μπαλτατζίδου Δ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Καλλίπετρας κος Κόγιας Ν., πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου που εύσπευσαν να ευχηθούν στον ηγούμενο π.Παλαμά. 

Στο αρχονταρίκι της Μονής παρατέθηκε πλούσιο κέρασμα για όσους τουλάχιστον μπόρεσαν να χωρέσουν, ενώ ο ηγούμενος π.Παλαμάς μίλησε σχετικά με τον Άγιο Γρηγόριο και τους αγώνες του για την Πίστη που γιορτάζει η Εκκλησία μας σαν συνέχεια της προηγούμενης Κυριακής της Ορθοδοξίας. 

Στη συνέχεια απηύθυνε το λόγο στον στρατηγό κ.Φράγκο αφού υπενθύμισε ότι μόλις πριν 2 μήνες, ο στρατηγός, πραγματοποίησε ομιλία στο Βελίδιο της Θεσσαλονίκης σε ένα κοινό 5000 ατόμων εντός και 3000 εκτός της αίθουσας για τα φλέγοντα θέματα της κοινής πορείας Πίστης και Πατρίδας! Ο Στρατηγός μίλησε με ιδιαίτερο παλμό και ενθουσίασε τους προσκυνητές για την ειλικρινή του αγάπη στην Ελλάδα! Τέλος μίλησε ο ε.α. στρατηγός της Αστυνομίας κος Πράτσας Αστέριος, ένθερμος υποστηρικτής της Μονής αναφερόμενος στο τεράστιο έργο του ταπεινού αυτού Γέροντα π.Παλαμά στο κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου