Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ιερά Ακολουθία Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-Περιφορά Επιταφίου στον Αγ. Γεώργιο

Τελέστηκε, τις βραδινές ώρες της 29ης Απρ.16, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Πομακοχώρι ΕΧΙΝΟΣ Ξάνθης, η Ιερά Ακολουθία της Μ. Παρασκευής, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος, για τους άνδρες των ΕΔ ,των ΣΑ, όπως και για τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας, στην παραμεθόριο περιοχή. Ιερούργησε ο αιδεσιμολογιώτατος π. Στυλιανός Γερασίμου, ενώ στο ψαλτήρι ήταν ο Ξανθιώτης συνταξιούχος Σχολικός Σύμβουλος, κ. Γεώργιος Κοτσιπετσίδης.
Στο εκκλησίασμα ήταν 70-80 άτομα, που προσήλθαν από την Ξάνθη με δύο (2) λεωφορεία και ΙΧΕοχήματα, παρά τη συνεχή βροχόπτωση, για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν στους ακρίτες στην περιοχή μας για την τόνωση του Θρησκευτικού, αλλά και του Εθνικού τους Φρονήματος. Παρευρέθησαν οι Διοικητές, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρ. Μονάδες της περιοχής, άνδρες του Αστ. Τμήματος Εχίνου, όπως και  προσωπικό του ΚΥ Εχίνου.
Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ο Επιτάφιος ήταν όμορφα στολισμένος και φωταγωγημένος, η ιερά ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ όλο το εκκλησίασμα κατανεμημένο σε 2 χορωδίες έψαλλε τα εγκώμια. Στη συνέχεια, επακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου, σε σύντομη διαδρομή : Αστ. Τμήμα -ΤΕ Εχίνου και επιστροφή στο ναό, λόγω της βροχόπτωσης.

Με το πέρας, ανταλλάξαμε ευχές με όλους και ιδιαίτερα με τους οπλίτες του ολιγομελούς Στρ. Αγήματος Μεταφοράς του Επιταφίου, οι οποίοι μας γέμισαν υπερηφάνεια με την εμφάνιση-παράσταση τους και τις τέλειες κινήσεις τους. Τέλος αναχωρήσαμε, για τον προορισμό μας στην Ξάνθη, όπου και προλάβαμε οριακά τη συγκέντρωση όλων των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία.
Φεύγοντας ανταμώσαμε 2-3 κάτοικους του Εχίνου που βρέθηκαν στο δρόμο μας όπως και 4-5 νεαρούς απέναντι από το Α.Τ. Εχίνου, οι οποίοι μας ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά κι εμείς ανταποδώσαμε, δείχνοντας έτσι ότι η διαφορετική μας Θρησκεία δεν αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία με τους Μουσουλμάνους συμπατριώτες μας. 
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, ιδιαίτερα σε όσους/ες προσήλθαν, όπως και στο Δ’ Σ. Στρατού για τη διάθεση προσωπικού μεταφοράς του Επιταφίου, όπως και την ΑΔ Ξάνθης, που επιμελήθηκε .για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Ο επόμενος εκκλησιασμός είναι απόψε Μ. Σάββατο στον Αγ. Γεώργιο ΕΧΙΝΟΥ, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμων, θα ιερουργήσει προσωπικά και θα κάνει Ανάσταση ( 21:00-22:15) με τους άνδρες του Τάγματος Εθνοφυλακής, του Αστ. Τμήματος, του Κέντρου Υγείας, που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία στον ΕΧΙΝΟ.
Όσοι Πιστοί Προσέλθετε.
Γράφει ο :Ταξίαρχος  ε.α Ιωάννης Κουτσαϊμάνης
Αντιπρόεδρος ΤΣ/Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου