Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Αντιπρόεδρος της βουλγαρικής Βουλής προτείνει να εγκατασταθούν πρόσφυγες σε ερημωμένα χωριά της χώρας

«Στη Βουλγαρία υπάρχουν ολόκληρα ερημωμένα χωριά με άδεια σπίτια, που θα μπορούσαν να δοθούν σε πρόσφυγες και παράλληλα με μια κατάλληλη πολιτική κοινωνικής ενσωμάτωσης να επιλυθούν τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας». Στη δήλωση αυτή προέβη ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής Βουλής και μέλος του Μεταρρυθμιστικού Μπλοκ Ιβάν Ιβανόφ κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του βουλγαρικού Κοινοβουλίου στη Σουηδία, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφ. «ΤΡΟΥΝΤ».

Οι Βούλγαροι βουλευτές επισκέφθηκαν επίσης προσφυγικό καταυλισμό κοντά στην Στοκχόλμη.
 «Ενώ η Βουλγαρία βλέπει τους πρόσφυγες μόνο ως πρόβλημα, η Σουηδία τους εξετάζει ως δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων της χώρας που συνδέονται με τη γήρανση του πληθυσμού», είπε ακόμα ο Ιβανόφ.
 «Έχουμε διασπορά 3,5 εκατ. ανθρώπων στην Ουκρανία, Μολδαβία, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», Αλβανία και Κόσοβο. Είναι άτομα βουλγαρικής καταγωγής που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες στις χώρες τους και θέλουν να επιστρέφουν στην πατρίδα τους, ενώ η Βουλγαρία δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό θέμα», σχολίασε ο διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ.
 «Εν όψει αυτής της κατάστασης, θα ήταν εθνικό έγκλημα να εισάγουμε πρόσφυγες και να τους εγκαταστήσουμε στα χωριά. Εξάλλου, όλες οι περιουσίες στις περιοχές αυτές, αν και εγκαταλελειμμένες, έχουν ιδιοκτήτες», πρόσθεσε ο Ντιμιτρόφ.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας έως το τέλος του 2015, 570 χωριά στη Βουλγαρία, κυρίως στις περιοχές του Γκάμπροβο και Βελίκο Τίρνοβο, αλλά και στο Κίρτζαλι και Χάσκοβο, δεν έχουν κανέναν κάτοικο ή κατοικούνται από λίγα μόνο άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου