Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ουδέτερη Ζώνη!

Ραχμί Τουράν - Εφημερίδα «Σοζτζιού» - Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης
Τελικά έχουμε βυθιστεί στο τέλμα της Συρίας. Το όνομα της επιχείρησης: «Ασπίδα του Ευφράτη !» Φθάσαμε σ’ αυτό το σημείο, εξαιτίας της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθήσαμε επί τόσα χρόνια στο θέμα της Συρίας.
Για χάρη της ιδιοτροπίας για την ανατροπή του Άσαντ, άνοιξαν πολλά προβλήματα στο κεφάλι της Τουρκίας. Από την εποχή του Νταβούτογλου, η συνεχισθείσα λάθος πολιτική τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, μας καταδίκασε  στο να μπούμε στο βάλτο της Μέσης Ανατολής.
Ας είναι, αυτά συνέβησαν, έγιναν… Τι θα γίνει τώρα, αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε !
Η πόλη Τζεράμπλους στα σύνορά μας, είναι πολύ σημαντική περιοχή από απόψεως ασφαλείας της Τουρκίας. Η Τζεράμπλους, είναι το άνοιγμα της οργάνωσης IŞİD προς τα δυτικά και είναι η τελευταία πόρτα που τη συνδέει με τον κόσμο. Όμως εάν πεταχτεί η οργάνωση IŞİD από την περιοχή, τι θα γίνει?
Το κενό που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, θα το γεμίσει η προέκταση του ΡΚΚ στη Συρία, που είναι η οργάνωση PYD/YPG. Παραδόξως η φίλη μας η Αμερική,  δεν δέχεται αυτή την οργάνωση ως τρομοκρατική και είπε ότι: «Αυτοί αποτελούν τις χερσαίες δυνάμεις μας στη Συρία».
Η Τουρκία, αναπόφευκτα μπήκε στη Τζεράμπλους, πέταξε από την περιοχή την οργάνωση IŞİD και για να μην γεμίσει το κενό η τρομοκρατική οργάνωση του PYD/YPG (μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί μια οριστική λύση), θα πρέπει να δημιουργηθεί μια de facto ουδέτερη ζώνη. Αυτό, από απόψεως ασφαλείας της Τουρκίας, είναι μια πολύ σημαντική κίνηση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου