Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Μια ακόμη ΄΄επιτυχία'' του Νόμου Παρασκευόπουλου : Ελεύθερος ο βαριποινίτης Σταφανάκος

2002 ... H μεγαλύτερη υπόθεση εξάρθρωσης εκβιαστών που είχε απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Αστυνομία βρίσκοταν σε εξέλιξη παράλληλα με τις ενέργειες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Ανάμεσα του κι ο Βασίλης Σταφανάκος. 
Οι έρευνες για την σύλληψη του κατέστησαν άκαρπες.
Τέσσερα χρόνια αργότερα ( Χριστούγεννα του 2006)  ο ίδιος θα ρεζίλευε για μια ακόμη φορά την Ελληνική Αστυνομία βγάζοντας, αν και καταζητούμενος, αστυνομική ταυτότητα από το Α.Τ. Πετρούπολης 
Τότε ήταν που οι ανώτατοι αξιωματικοί αποφάσισαν πως πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα επιχειρησιακά τους σχέδια για να παγιδέψουν τον «αρχινονό». ''Επρεπε να τον κάνουμε να έρθει αυτός σ’ εμάς και όχι να τρέχουμε από πίσω του'' δήλωνε τότε σε εφημερίδα ανώτερο στέλεχος της ΕΛΑΣ

Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, μια  ομάδα αστυνομικών κύκλωσε τον «Χοντρό» στο Χαϊδάρι, του κόλλησαν τα όπλα στο σώμα και χωρίς ο ίδιος να φέρει την παραμικρή αντίσταση έπεσε στα δίχτυα τους. «Εχασα», αρκέστηκε να πει στους αστυνομικούς λίγο πριν μπει στο περιπολικό για να πάρει τον δρόμο για τα κεντρικά της Ασφάλειας.
Ηθελαν να σιγουρευτούν πως ήταν χρήστης κοκαΐνης και αν έπρεπε να πλησιάζει ντίλερ για να προμηθεύεται την πανάκριβη σκόνη. Οπως προέκυψε, βρέθηκε πάνω του κοκαΐνη, και άρα αυτή η πληροφορία που εκμεταλλεύτηκαν οι αστυνομικοί ήταν πραγματική.
Κάπως έτσι ξεκινούν οι δικαστικές περιπέτειες του επανομαζόμενου ''βαρώνου της νύχτας '' , οι οποίες και κατέληξαν σε πολυτετή κάθειρξη του.
Συκεκριμένα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό και πάλι για ηθική αυτουργία.
Επίσης, εκκρεμούσε από τον Δεκέμβριο του 2006 καταδίκη 14,5 χρόνων κάθειρξης για προστασία και λαθρεμπόριο.
Εδώ και λίγες μέρες όμως , ο Βασίλης Στεφανάκος είναι ελεύθερος, καθώς οι πόρτες των φυλακών άνοιξαν διάπλατα για τον άνθρωπο στον οποίο έχει αποδοθεί, μεταξύ άλλων, αρχηγικός ρόλος στις δραστηριότητες ελληνικής μαφίας αλλά και «σχέσεις συνεργασίας» με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Η αποφυλάκισή του έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα και έγινε -σύμφωνα με το  δικηγόρο του κ. Βασίλη Καπερνάρο- με βάση τις επιταγές του «νόμου Παρασκευόπουλου», ο οποίος προβλέπει υπό προϋποθέσεις αποφυλάκιση κρατουμένων με ποινές ακόμα και πάνω από 10 χρόνια, για ληστείες και ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου