Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Στρατηγός Φράγκος: Μοιράστε παντού το βιβλίο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»

Παλαιότερη ανάρτηση στο e-Pontos.gr ...
«Ως Έλληνες πολίτες, ευαισθητοποιημένοι στα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα, ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση, τα ελληνικά κόμματα, τις οργανώσεις και τους συμπολίτες μας να κάνουν το χρέος τους. 
Ένα ερώτημα πότε θα διανεμηθεί το μεταφρασμένο και αραχνιασμένο βιβλίο – που βρίσκεται στα υπόγεια της Βουλής των Ελλήνων – του καθηγητή Κώστα Φωτιάδη "Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου" σε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, όπως έχουν δεσμευθεί...»
Ο Στρατηγός σημείωσε ακόμα πως: «Όσοι πραγματικά πιστεύουν και στοχεύουν στην συμφιλίωση και αδελφοσύνη των λαών οφείλουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αναγνωριστεί από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου, και φυσικά και από τους ίδιους τους Τούρκους, η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Η Τουρκία οφείλει όχι μόνον τύποις να αναγνωρίσει την ιστορική αυτή πραγματικότητα, αλλά και να εγκαταλείψει δια παντός την επεκτατική και ρατσιστική πολιτική που ακολουθεί, όχι μόνο στους γύρω της λαούς, έθνη και κράτη της περιοχής, αλλά και τους ίδιους τους λαούς που την συγκροτούν ως σύγχρονο κράτος. Και να ζητήσει έστω μία συγνώμη.
Ο Ίων Δραγούμης έλεγε: Σώστε τη Μακεδονία και αυτή θα σας σώσει. Και εγώ λέω: Ελάτε μαζί μας να διασώσουμε τη μνήμη της Γενοκτονίας, την πιο ηρωικής ελπίδα της Ιστορίας μας. Παλέψτε για αυτήν. Και αυτή θα σας λυτρώσει από την αδυναμία, την αβελτηρία, τον εφησυχασμό, την ανέξοδη ζωή του σημερινού ανθρώπου. Ο Πόντος και η Γενοκτονία του μας δείχνουν τον δρόμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου