Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Sukhoi Su-35 Flanker-E και το Τ-50, αλλάζουν την ισορροπία στον αέρα.

pronews.gr
Tο F-16 εξακολουθεί να είναι η  «ραχοκοκαλιά» όχι μόνο της αμερικανικής Αεροπορίας αλλά και πολλών ακόμη Αεροποριών σε Ευρώπη και Ασία. 
Τα νέα όμως επιτεύγματα της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας Su-35 και Sukhoi Τ-50 έχουν μετατρέψει το αμερικανικό αεροσκάφος σε «απολίθωμα» του παρελθόντος αναφέρει το ρωσικό Sputnik.
Δεν είναι μόνο το F-35 που ακόμη δεν έχει σε υπηρεσία σε αρκετούς αριθμούς ή το F-22 που οι αριθμοί του είναι ιδιαίτερα  μικροί, το F-16 αλλά και το F-15 εξακολουθούν να αποτελούν το κύριο εργαλείο της αμερικανικής Αεροπορίας κάτι όμως που παραβλέπεται συχνά. Τα συγκριμένα αεροσκάφη όμως δεν έχουν καμία ελπίδα εναντίον των νέων ρωσικών.
Το ρωσικό site επικαλείται άρθρο του αναλυτή Kyle Mizokami στο αμερικανικό National Interest στο οπο΄πιο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το F-16 «βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση σε σχέση όχι μόνο με τα αμερικανικά αλλά και με τα κινεζικά μαχητικά».

Ο Mizokami αναφέρει το Sukhoi Su-35 Flanker-E και το Τ-50 ως τα αεροσκάφη που αλλάζουν την ισορροπία στον αέρα.
Το Su-35 συνιστά μια αναβαθμισμένη έκδοση του Su-27 είναι ένα αεροσκάφος 4++ γενιάς, και βρίσκεται σε παραγωγή από το 2007, έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη του ανάπτυξη στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Συρία.
«Το Su-35 μπορεί να μην είναι ένα αεροσκάφος stealth αλλά μπορεί να ανιχνεύει και να εμπλέκει το F-16 πριν αυτό μπορέσει καν να το δει θέτοντας έτσι το αμερικανικό μαχητικό σε μειονεκτική θέση.
Σε κατάσταση ενός εναντίον ενός το F-16 πιθανότατα να μην μπορέσει καν να πλησιάσει το Su-35 σε απόσταση για να πραγματοποιήσει κλειστή αερομαχία όπου η ευελιξία του μικρότερου αμερικανικού μαχητικού σίγουρα θα αποτελέσει ένα σοβαρό παράγοντα που πρέπει να συνυπολογιστεί», γράφει ο Mizokami.
Το κενό όμως μεταξύ του F-16 και του Τ-50 είναι ακόμη μεγαλύτερο. Το ρωσικό αεροσκάφος 5ης γενιάς είναι το πρώτο που μπαίνει σε υπηρεσία χρησιμοποιώντας τεχνολογία stealth. Τα Τ-50 βρίσκεται αυτή την περίοδο σε δοκιμές και αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία το 2017 με 2018.
«Το Τ-50 αναμένεται να αντικαταστήσει τα MiG-29 και Su-27 των παλαιότερων εκδόσεων και το γεγονός ότι το αεροσκάφος χρησιμοποιεί τεχνολογία stealth σημαίνει ότι το F-16 δεν θα μπορέσει καν να το εντοπίσει πριν ο πιλότος του αντιληφθεί ότι στοχοποιείται από βλήματα αέρος-αέρος μεγάλης εμβέλειας εντοπίζοντας το T-50 μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα όταν δηλαδή ανοίξουν οι θύρες της εσωτερικής αποθήκες οπλισμού για να εξαφανιστεί πάλι από τα ραντάρ μόλις αυτές κλείσουν», σημειώνει ο Mizokami.
Το F-16 θα μπορούσε να αναβαθμιστεί έτσι ώστε να γίνει ανταγωνιστικότερο στον αέρα, αλλά η έλλειψη τεχνολογίας stealth είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα.
«Εξαιτίας του  Τ-50 αλλά και το κινεζικό J-20 οι μέρες του F-16 ως ένα μαχητικό πρώτης γραμμής είναι πλέον μετρημένες ή έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Καθώς το F-35 εισέρχεται σε υπηρεσία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αλλά συμμάχους στην Ασία το F-16 ξεκινά την πτήση του προς την οριστική του Δύση», σημειώνει τέλος ο Mizokami.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου