Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Στουρνάρας για Βαρουφάκη: Πήγε στην ΕΚΤ και τους είπε: «Είμαι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας»

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι τα capital control's  επεβλήθησαν λόγω των πρόωρων εκλογών και της χαλάρωσης της ασκούμενης πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, της λανθασμένης επιλογής του Βαρουφάκη ως Υπουργού οικονομικών, της εσφαλμένης και αδιέξοδης διαπραγματευτικής πολιτικής που αυτός ακολούθησε. 
Κιβακόμα, του ότι η κυβέρνηση άφησε να λήξη το συμφωνηθέν πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, χωρίς να προβεί έγκαιρα σε νέα συμφωνία στήριξης της οικονομίας, με αποτέλεσμα το να μην γινονται δεκτά από την ΕΚΤ τα Ελληνικό ομόλογα ώστε να είναι ευχαιρής η άντληση ρευστότητας των Ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και τέλος η προκύρηξη  του διμοψηφίσματος και η ανασφάλια που επικράτησε στους καταθέτες, η οποίοι έσπευσαν μαζικά να αποσύρουν τις  καταθέσεις τους. 
Μετά από όλα αυτά ήταν θέμα χρόνου η κρίση ρευστότητας των τραπεζών, η εμφάνιση του φαινομένου Bank Run και η επιβολή των περιοριστικών μέτρων.

Πρόσφατες μελέτες αποτιμούν σε δεκάδες δις ΕΥΡΩ την ζημιά από τα capital control's 
Τελικά ο λαός πλήρωσε και θα εξακολουθεί να πληρώνει τα σπασμένα και όχι αυτός που επέλεξε τον Υπουργό Οικονομικών, που κατά δήλωσή του έλεγε 《  ανοησίες  》και με τις αντισυμβατικές θεωρίες του πήγε το καράβι στα βράχια.
Καλές η θεωρίες, τα ψέματα, οι υποσχέσεις και ο λαικισμός όταν είσαι στην αντιπολίτευση, αλλά όταν γίνεις κυβέρνηση το παν είναι η 《διαχείριση της κρίσης》. 
Ο καπετάνιος, το πλήρωμα και οι πολιτικές τους, όταν έλθει η μπόρα,  κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αλλά τι αποτέλεσμα μπορείς να περιμένεις από 
ένα ετερόκλητο πλήρωμα, που στην πλειοψηφία τους δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους (συνδικαλιστές, αφισοκολητές, αναρχικοι, αντιεξουσιαστές, αντισυμβατικοί επιστήμονες, οπαδοί του δεν πληρώνω ....)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου