Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ρομπέι:Ο Τσίπρας σας κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια και ο Βαρουφάκης κατέστρεψε την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του

Δηλώσεις του πρώην Βέλγου πρωθυπουργού και πρώην προέδρου το Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, φιλοξενεί η «Καθημερινή της Κυριακής»
Ειδικότερα, ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός εξηγεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε καταλάβει ότι το ελληνικό πρόβλημα αποτελούσε απειλή για την ευρωζώνη το 2012 και όχι το 2015 αφού έκτοτε είχαν γίνει μία σειρά από βήματα. 
''Το ελληνικό πρόβλημα θα επηρέαζε αλλά σίγουρα δεν σίγουρα δεν θα ήταν η αιτία για την κατάρρευση της Ευρωζώνης'', αναφέρει και συνεχίζει: 
''Δεν υπολόγισε σωστά ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της έλλειψης διεθνούς εμπειρίας, νόμιζε ότι οι αριστερές κυβερνήσεις θα τον στηρίξουν.
Γι αυτό και πήγαινε στο Παρίσι και τη Ρώμη μόλις εκλέχθηκε για να αποσπάσει την στήριξη των Σοσιαλιστών αλλά στην πραγματικότητα ήταν αντίπαλος των παραδοσιακών Σοσιαλιστικών κομμάτων'', σημειώνει και επισημαίνει ότι  ''ήταν τελείως λάθος υπολογισμοί''.
Για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο κ. Ρομπέι τονίζει: ''Χάλασε το παιχνίδι αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του. Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ... δεκάδες δισεκατομμύρια''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου