Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

tourkikanea.gr
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην περίοδο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, είπε πως ο στόχος ήταν να διαφυλαχτούν τα σύνορα του Εθνικού Όρκου και ανακοίνωσε το ¨νέο δόγμα¨ : ¨Στο έτος 2016 δεν μπορεί να κινούμαστε με την ψυχολογία του 1923. Πλέον δεν θα περιμένουμε τα προβλήματα να μας χτυπήσουν την πόρτα, δεν θα κάνουμε υπομονή μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, εμείς θα πηγαίνουμε καταπάνω τους.
O Ερντογάν περίπου πριν από ένα μήνα είχε δηλώσει σχετικά με την συνθήκη της Λωζάννης που υπογράφηκε μετά από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο πως ¨Για χρόνια προσπάθησαν να μας κάνουν να την καταπιούμε ως νίκη¨ και είχε ασκήσει κριτική στον Ισμέτ Ινονού που είχε υπογράψει εκ μέρους την Τουρκία την συμφωνία εκείνη λέγοντας πως ¨Αυτοί οι οποίοι έκατσαν σε εκείνο το τραπέζι δεν έπραξαν αυτά που όφειλαν για την συμφωνία. Και επειδή δεν μπόρεσαν να το πράξουν, εμείς τα τραβάμε για αυτό.

.Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  σήμερα μιλώντας στην σύναξη των κοινοταρχών στο προεδρικό μέγαρο, συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει.

Είπε πως δεν αντιλαμβάνεται για ποιο λόγο κάποιοι ανησύχησαν από την αναφορά του στον Εθνικό Όρκο και πρόσθεσε : ¨Ποιος είναι αυτός που έφερε στην επικαιρότητα τον Εθνικό Όρκο ; Ο Νικητής Μουσταφά Κεμάλ. Γιατί ανησυχείς, εμείς δεν ανησυχούμε. Εδώ δεν υπάρχει μια ιστορία, η ιστορία ενός έθνους ; Μην ανησυχείς. Για αυτό να μάθουμε και αυτό, νε ξέρουμε τι ήταν χτες και τι είναι σήμερα. Αυτό κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν, το πρόβλημα τους είναι άλλο¨.

¨Δεν θα κάνουμε υπομονή μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο¨

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας : Το Οθωμανικό κράτος ήταν τόσο ριζωμένο που η καταστροφή αυτού του γίγαντα επέφερε υλικά και πνευματικά τραύματα πάνω στο έθνος μας. Η έκταση των εδαφών μας που στα 1914 ήταν 2,5 εκ. τ.χ. , μετά από 9 χρόνια στην Λωζάννη έπεσε στα 780 χιλ. τ.χ.  Πηγαίνοντας στον εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο στόχος μας ήταν να διαφυλάξουμε τα σύνορα του Εθνικού μας Όρκου. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Μπορεί κάποιοι να δικαιολογήσουν αυτή την κατάσταση. Και μέχρις ενός σημείου είναι αντιληπτόν. Ο στόχος αυτών που από το 1923 φυλάκισαν την Τουρκία σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο, είναι να μας κάνουν να ξεχάσουμε από την μνήμη μας την επί χίλια έτη περιοχή μας. Πως φτάσαμε στα 780.000 τ.χ. , φτάσαμε από τα 20 εκ. τ.χ.  Εν έτει 2016 δεν μπορεί να κινούμαστε με την ψυχολογία του 1923. Όταν όλος ο κόσμος έχει αλλάξει από τότε που ιδρύθηκε η δημοκρατία μας, δεν μπορεί να καυχόμαστε πως διατηρήσαμε την θέση που είχαμε το 1923¨.

Όταν είδαμε να ανεμίζουν οι σημαίες των YPG/PYD αντιληφθήκαμε πως πρέπει να δράσουμε μόνοι μας. Όταν αρχίσαμε την επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη δεν πήραμε άδεια από κανέναν. Είναι άλλο να ενημερώνεις και άλλο να παίρνεις άδεια. Τα αποτελέσματα που πετύχαμε σε δύο μήνες στην Συρία, δεν είχαν επιτευχθεί σε 4 χρόνια. Εν προκειμένω υπάρχει ένα παιχνίδι τακτική και στρατηγικής. Και ο λαός της Συρίας επελέγη ως θύμα σε αυτό το παιχνίδι. Η Τζεράμπλους εκκαθαρίστηκε και 30 χιλιάδες κάτοικοι της εγκαταστάθηκαν εκεί. Η Ράι εκκαθαρίστηκε και ο λαός άρχισε να εγκαθίσταται και εκεί. Το Ντάμπικ που στην ιστορία μας λεγόταν Μερτζιντάμπικ, εκκενώθηκε από την ISIS και άρχισαν να εγκαθίστανται και εκεί κάτοικοι. Κάποιοι θέλοντας να μας δώσουν μυαλό λένε ¨Οκ μπήκατε στο Νταμπικ, αλλά μην μπαίνετε πιο κάτω¨. Τι υπάρχει πιο κάτω ; Η Ελ Μπαπ, συγγνώμη αλλά κι εκεί θα πάμε. Διότι η απειλή που δεχόμαστε δεν λήγει στο Ντάμπικ. Κατεβαίνει μέχρι και πιο νότια από την Ελ Μπαπ.  Από εκεί πρέπει να θέσουμε σε αποκλεισμό το Μένμπιτς (σημ. μεταφρ : Πρόκειται για πόλη που μετά από σφοδρές μάχες ελευθέρωσε το YPG από την ISIS). Εκεί την πόλη θέλουν να την κατέχουν το PYD και το YPG.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου