Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Oι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι επιβεβαιώνουν τη συνομιλία Ολάντ - Πούτιν για τη δραχμή

Σε αποκαλυπτική του συνέντευξη που φιλοξενεί το «ΘΕΜΑ» και ειδικά στα όσα γράφονται στο βιβλίο για την ιστορία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τις αποκαλύψεις περί δραχμής, ο ένας εκ των δύο Νταβέ, ήταν σαφής στην ερώτησή αν πρόκειται για πραγματικό περιστατικό ή αν ήταν υπερβολές του Ολάντ.
«Και εμάς μας ξάφνιασε, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα αυτιά μας. Όμως φαίνεται πως είναι απολύτως πραγματικό. Όντως ο Πούτιν μετέφερε το αίτημα των Ελλήνων να τυπώσουν δραχμές επειδή δεν είχαν τυπογραφείο! Τουλάχιστον εμείς από την πλευρά μας το τσεκάραμε και δυο και τρείς φορές με τον ίδιο τον Γάλλο Πρόεδρο ο οποίος ήταν κατηγορηματικός πως έτσι συνέβη». 

Ο δεύτερος εκ των συγγραφέων του βιβλίου, ο Φαμπρίς Λομ αποκαλύπτει στην «Καθημερινή» τη συνομιλία που είχε ο Γάλλος Πρόεδρος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν:
''Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε με το γάλλο ομόλογό του στις 6 Ιουλίου του 2015 – την επομένη του δημοψηφίσματος- για να τού ξεκαθαρίσει ότι η Ρωσία «δεν επιθυμεί καθόλου» την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ''
Σύμφωνα με τον Λομ, ο Φρανσουά Ολάντ αποκάλυψε τον εξής διάλογό του με τον Πούτιν: 
- Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία, για να μην υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ μας…
- Ολάντ: Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, πες μου
- Πούτιν: Η Ελλάδα ζήτησε από εμάς να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν διαθέτουν πια τυπογραφείο για να το κάνουν
- Ολάντ: Τι τους απάντησες;
- Πούτιν: Απάντησα ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι πιστεύεις; 
- Ολάντ: Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα. Αν έβγαινε από την Ευρωζώνη και χρειαζόταν χαρτονομίσματα, δεν θα με εξέπληττε αν η Ρωσία το έκανε. Αυτό θα απαντούσε σε ένα αίτημα
- Πούτιν: Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις ότι δεν επιθυμούμε καθόλου κάτι τέτοιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου