Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Όλοι στην περιοχή έχουν φυσικό αέριο… εκτός από εμάς

energypress.gr
Η Eni, η μεγαλύτερη ιταλική επιχείρηση στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πούλησε το 10% του μεριδίου της στο Ζορ στη BP, έναντι 375 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε, ότι το κοίτασμα Ζορ είναι το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε πέρυσι στα ανοιχτά των ακτών της Αιγύπτου.
Η συγκεκριμένη πώληση αποτελούσε μια από τις προτεραιότητες του Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, διευθύνοντος συμβούλου της Eni, ο οποίος επιζητά τη ρευστοποίηση των σημαντικών ανακαλύψεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Εξ ου και η Eni διαπραγματεύεται αυτή την περίοδο και την πώληση ενός μεριδίου σε ένα μεγάλο κοίτασμα στη Μοζαμβίκη. Η συμφωνία για το Ζορ παρέχει επίσης τη δυνατότητα αποζημίωσης 150 εκατ. δολαρίων για παλαιότερα έξοδα.
Από μέρους της BP, ο Μπομπ Ντάντλει, διευθύνων σύμβουλός της επιχείρησης, δήλωσε ότι το Ζορ θα «συμπληρώσει» τις υπάρχουσες δραστηριότητές της.
«Έχουμε ήδη μια ισχυρή συνεργασία με την Eni στην Αίγυπτο και προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία ώστε να περάσουν αυτοί οι σημαντικοί πόροι στην αιγυπτιακή αγορά», όπως είπε. Η BP διατηρεί επίσης δικαίωμα απόκτησης ενός επιπλέον 5% του Ζορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου