Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Bloomberg: Αποκαλυπτικό γράφημα για τους μισθούς των κεντρικών τραπεζιτών - Στην 11η θέση η ΤτΕ

bankingnews.gr
Αν και ο Mario Draghi είναι ο επικεφαλής της ΕΚΤ δεν φαίνεται να λαμβάνει και την υψηλότερη αμοιβή, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Bloomberg, τις υψηλότερες απολαβές έχει ο Βέλγος κεντρικός τραπεζίτης.
Ειδικότερα, οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών του Βελγίου, της Ιταλίας και της Γερμανίας βγάζουν περισσότερα από τον Draghi ο οποίος έχει ετήσιες απολαβές 386.000 ευρώ. 

Στον αντίποδα, ο Jan Smets του Βελγίου λαμβάνει ετησίως 480.000 ευρώ, περίπου έξι φορές περισσότερα από τον τελευταίο της λίστας της Vitas Vasiliauskas of Lithuania.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, δεν υπάρχει κάποια λογικά σχετικά με τις απολαβές των κεντρικών τραπεζιτών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και η βελγική οικονομία αντιστοιχεί στο 1/8 της γερμανικής, ο Smets έχει μισθό 10% υψηλότερο από το πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann.
Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου, που είναι μία από τις μικρότερες οικονομίες της περιοχής, έχει μισθό υψηλότερο από εκείνον της Ισπανίας, που είναι η τετάρτη μεγαλύτερη οικονομία.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας βρίσκεται στην 11η θέση όσον αφορά στις ετήσιες απολαβές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου