Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Καναλάρχες κατά Παππά: Τα χρήματά μας πίσω!

thessbomb.blogspot.gr
Τα χρηματά τους πίσω ζητάνε οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που έδωσαν ως υπερθεματιστές στο Ελληνικό Δημόσιο. Oμώς μετά την απόφαση του ΣτΕ τα χρήματα αυτά δεν έχουν ακόμα επιστραφεί στους ιδιόκτήτες τους.
«Το Ελληνικό Δημόσιο παρακρατάει παρανόμως τα χρήματα που έλαβε από τους οριστικούς υπερθεματιστές του άκυρου διαγωνισμού, οι οποίοι κατέβαλαν το τίμημα που τους ζητήθηκε εμπροθέσμως», αναφέρει η ΕΙΤΗΣΕΕ σε ανακοίνωσή της. Ενώ φήμες λένε πως με την επίκληση ανώτατου παράγοντα,  τα χρήματα δεν θα επιστραφούν αλλά θα συμψηφιστούν. Συνολικά το τίμημα των αδειών από τη δημοπρασία ανήλθε σε 252 εκατ. ευρώ και η πρώτη δόση ήταν 84.966.666 ευρώ. Τα ποσά που κλήθηκαν να πληρώσουν οι επιχειρηματίες είναι μεγάλα, συνεπώς «καίγονται» για την επιστροφή τους, ενώ προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο προσφυγών στη δικαιοσύνη.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προς το παρόν δεν τοποθετείται επίσημα. Θα περιμένει την απόφαση του ΣτΕ και στη συνέχεια θα προχωρήσει προφανώς στην ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες… Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως πρέπει να πάρουν πίσω τα χρήματά τους καθώς δεν είχε ή θα  έχει νομική υπόσταση ο διαγωνισμός. Υπάρχει όμως και η άποψη που λέει πως θα γίνει συμψηφισμός με άλλες υποχρεώσεις. Επιπλέον σχεδιάζεται να ζητηθεί η καταβολή ποσού 10 εκατ. ευρώ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν πανελλαδικά για τα έτη που εξέπεμπαν χωρίς άδεια, και συγκεκριμένα για το 2015 και το 2016.

Κατά την ΕΙΤΗΣΕΕ, το ερώτημα είναι αν γίνεται απόπειρα να εγγραφούν ανύπαρκτα δικαιώματα ως υπαρκτά και να χορηγηθούν προσωρινές άδειες σε ανύπαρκτους σταθμούς. «Εάν έτσι είναι τα πράγματα, πρόκειται πλέον για ‘‘αεροπειρατεία των αυθαιρέτων’’», απαντά στην παλαιότερη αναφορά του Νίκου Παππά περί «αεροπειρατείας» των συχνοτήτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου