Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Tρία ελικόπτερα Chinoοk από τις ΗΠΑ εντάσσονται στην Αεροπορία Στρατού

parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
Τρία ακόμα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook φτάνουν σήμερα με πλοίο μεταφοράς RO/RO από τις ΗΠΑ στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένος Πειραιώς στο Κερατσίνι, προκειμένου να ενταχθούν και αυτά στη δύναμη της Αεροπορίας Στρατού.
Πρόκειται για τη δεύτερη «παρτίδα» από τα δέκα ελικόπτερα του ιδίου τύπου από τα αποθέματα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού, ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα τρία εξ αυτών, και σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), ενώ υπάρχει και δυνατότητα αποκτήσεως και άλλων πέντε, συνολικώς 15, σε δεύτερη φάση, έναντι κόστους 100 εκατ.δολαρίων συνολικώς.
Τα τρία πρώτα είχαν φτάσει στην Ελλάδα, στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένος Πειραιώς, στις 11 Νοεμβρίου 2016, τα οποία παρελήφθησαν στο πλαίσιο σχετικής διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
Τα ελικόπτερα θα παραληφθούν και θα ενταχθούν αρχικώς στη δύναμη του 4ου ΤΕΑΣ και ακολούθως υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία και δεύτερης μονάδος με ελικόπτερα Chinook, γεγονός που αναμένεται να αναβαθμίσει καθέτως τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΣΞ και της Δυνάμεως Αμέσου Αντιδράσεως του ΓΕΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου