Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ανοικτός για καμπάνια υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη ο Γιώργος Κατρούγκαλος !!!

Tου Γιώργου Πετράκη - mignatiou.com
Πανηγυρίζει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ για την στήριξη «έκπληξη» που υπήρξε για την Τουρκία από τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος εμφανίστηκε ουσιαστικά να στηρίζει την τουρκική θέση, στην διαμάχη με την Ολλανδία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα να αποδέχεται ότι εάν επιθυμούν οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν καμπάνια και στην Θράκη, οπού φυσικά ίσως δεν το γνωρίζει ο αναπληρωτής υπουργός δεν κατοικούν «Tούρκοι ψηφοφόροι» αλλά Έλληνες πολίτες.
 Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ όταν ρωτήθηκε για την σύγκρουση της Τουρκίας με την Ολλανδία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή την απαγόρευση των συγκεντρώσεων με ομιλητές υπουργούς του Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απρίλιου, απάντησε ότι «δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας». 

 Ο αναπληρωτής υπουργός μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ζητηθεί η πραγματοποίηση προεκλογικών συγκεντρώσεων και στην Ελλάδα, εμφανίσθηκε θετικός δηλώνοντας ότι «προσπαθούμε οι σχέσεις με την Τουρκία να είναι φιλικές, έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας». 
Η απολύτως προβληματική τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητη από την Άγκυρα που έσπευσε να καλωσορίσει την θέση του Έλληνα υπουργού. 
Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος θα όφειλε να γνωρίζει ότι στην Θράκη δεν υπάρχουν τούρκοι ψηφοφόροι ούτε Tούρκοι πολίτες, αλλά Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμά τους οποίους ουδόλως αφορά το δημοψήφισμα και η προεκλογική εκστρατεία στην γειτονική χώρα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου