Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία βάζει στοπ στις ηλεκτρονικές συσκευές εντός καμπίνας στις απευθείας πτήσεις από έξι χώρες...

Η νέα απαγόρευση της βρετανικής, αυτήν την φορά, κυβέρνησης, αφορά απευθείας πτήσεις από έξι χώρες (Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο, Τυνησία και Σαουδική Αραβία). Το νέο μέτρο πλήττει πολλές αεροπορικές εταιρείες, όπως την Turkish Airlines, καθώς πλήθος δρομολογίων περνούν από τον κόμβο της Κωνσταντινούπολης. 
Οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο, Τυνησία και Σαουδική Αραβία, δε θα επιτρέπεται πλέον να μεταφέρουν φορητούς υπολογιστές και τάμπλετ, μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους. Τα κινητά τηλέφωνα θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται, μέσα στην καμπίνα, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης ενώ από την απαγόρευση αναμένεται, τελικώς, να εξαιρεθούν οι πιλότοι των αεροσκαφών. O περιορισμός αφορά σε συσκευές που έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις από 16x9,3x1,5 εκατοστά. 
Η νέα απαγόρευση ακολουθεί αυτήν των ΗΠΑ, για πτήσεις που προέρχονται από Κάιρο, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Κουβέιτ, Ιορδανία, Μαρόκο, Σαουδική Αραβία, Ντόχα και Κωνσταντινούπολη. 
Τατιάνα Ρόκου - traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου