Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν τη σύλληψη 105 ανθρώπων

Και άλλες συλλήψεις στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για το πραξικόπημα





πως αναφέρουν οι αρχές, οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούσαν το ByLock, μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων την οποία σύμφωνα με την Άγκυρα χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκοιυλέν



Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν τη σύλληψη 105 ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της πληροφορικής και οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περσινού Ιουλίου, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Anadolu.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει συλλάβει 52 από τους 105 σε οκτώ επαρχίες, μεταξύ αυτών και πρώην υπαλλήλους του επιστημονικού ερευνητικού συμβουλίου της Τουρκίας (TUBITAK) και της αρχής τηλεπικοινωνιών.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούσαν το ByLock, μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων την οποία σύμφωνα με την Άγκυρα χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκοιυλέν.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Εξάλλου χθες Δευτέρα οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για 72 μέλη του προσωπικού του πανεπιστημίου του Βοσπόρου, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην σύμβουλος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου