Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Διοικητης Επαναστατικών Δυνάμεων: Οι εγγονοί των Οθωμανών θα ηττηθούνε !

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗ ΕΧΜΕΝΤ-ΚΟΥΡΔΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΦΡΙΝ

Ο Γενικός Διοικητής των Επαναστατικών Δυνάμεων Χατζή Εχμέντ ανέφερε πως οι επιθέσεις εισβολής του τουρκικού κράτους δεν θα αποδώσουν αποτέλεσμα και είπε πως ¨Οι εγγονοί των Οθωμανών να μην ελπίζουν, στην Ροζάβα ούτε μια μέρα δεν θα μπορέσουν να είναι άνετοι. Δεν θα αφήσουμε τα εδάφη μας σε αυτούς¨.
…………….
Αυτή την στιγμή λοιπόν ποια είναι η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην Σεχμπά ;
Το τουρκικό κράτος μπήκε στην Σεχμπά και πραγματικά την κατέλαβε. Ποια ήταν η πρώτη τους κουβέντα ;  Πως θα έμπαιναν εκεί, θα εκκαθάριζαν την Σεχμπά από την ISIS και αφού διασφάλιζαν την ασφάλεια εκεί, θα απέδιδαν την Σεχμπά στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της. Τώρα όμως γίνεται αντιληπτό πως ούτε την ασφάλεια διασφάλισαν, ούτε την απέδωσαν στην τοπικές δυνάμεις. Απλά έστησαν εκεί τις βάσεις τους.
……………..
Μέσα από αυτή την διαδικασία , εγκατέστησαν χιλιάδες στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα σε Εζάζ, Μάρε, Μπάπ και Ράι και έτσι ένα μεγάλο μέρος της περιοχής Σεχμπά το έκαναν σαν να είναι Τουρκία.
…………….
Αυτήν την στιγμή ο λαός της Σεχμπά βλέπει πια πως η Τουρκία μπήκε εκεί στην περιοχή όχι για να την εκκαθαρίσει από την ISIS, αλλά για να την καταλάβει και αυτό τον ενοχλεί. Αλλά είναι ένας λαός χωρίς δύναμη. Πρώτα ήταν ο ÖSO μετά η ISIS και εδώ και ένα χρόνο ήρθαν οι Τούρκοι. Συγκεκριμένο τμήμα του κόσμου εκεί συνδέθηκε με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας. Οι Τούρκοι τους στηρίζουν υλικά τους οργανώνουν σε συμμορίες και τους χρησιμοποιούν ενάντια στον λαό. Σε αυτό το θέμα ο κόσμος εκεί είναι απελπισμένος, την ώρα που οι Τούρκοι εκεί καθίστανται μόνιμοι.
……………….
To τελευταίο διάστημα διέρρευσε στον τύπο πως το τουρκικό κράτος έκανε στρατιωτικές οχυρώσεις στην περιοχή και ότι σχεδιάζει να εισβάλλει στις απελευθερωμένες περιοχές Άφριν και Σεχμπά και αποκαλύφθηκε το σχέδιο. Ποιος είναι ο λόγος για αυτό; Πως αξιολογείτε αυτό το σχέδιο ;     
Ένας από τους βασικούς λόγους αυτής της επιχείρησης είναι να ματαιώσει την επιχείρηση στην Ράκκα. Το τουρκικό κράτος κατέβαλε προσπάθεια για να πάρει μέρος σε αυτή την επιχείρηση και για να μην πάρουν μέρος σε αυτήν οι δυνάμεις των QSD και YPG και έκανε διάφορα παιχνίδια για αυτό. Έφτασε να παρακαλάει την Αμερική για αυτό. Αλλά δεν απέσπασε κανένα αποτέλεσμα . Οι δυνάμεις των QSD με την στήριξη των δυνάμεων του συνασπισμού επέφεραν στην Ράκκα μεγάλο χτύπημα στην ISIS.  Τώρα κάνουν τις τελευταίες κινήσεις για την απελευθέρωση της πόλης. To τουρκικό κράτος αφού δεν απέσπασε αποτέλεσμα με όλες του τις προσπάθειες, τότε μπήκε σε αναζήτηση του πώς να σαμποτάρει και να φέρει τα πάνω κάτω σε αυτή την προσπάθεια. Και για να το πετύχει αυτό στοχεύει στα πιο μαλακά σημεία του σώματος, στην Άφριν και την Σεχμπά.
Αυτή την στιγμή πως βλέπετε την στρατιωτική κατάσταση και τις ετοιμασίες του τουρκικού κράτους;  
15-20 μέρες τώρα γίνονται μεγάλες μεταφορές στρατευμάτων και ετοιμασίες.  Δεκάδες άρματα μάχης και χιλιάδες στρατιώτες έχουν ήδη εγκατασταθεί σε Μάρε και Εζάζ και η μεταφορά ακόμη συνεχίζεται. Η επίθεση σε Άφριν και Σεχμπά είναι θέμα στιγμής πια και οι Τούρκοι ετοιμάζονται καλά για αυτό.
Τώρα απέμεινε μόνο το θέμα με τους Ρώσους. Εάν οι Ρώσοι πούνε το ΝΑΙ ή αποσυρθούνε μπορούν οι Τούρκοι να πραγματοποιήσουν την επίθεση. Υπάρχουν πάντως ήδη σημάδια απόσυρσης. Στα  MME γίνονται εικασίες του τύπου ¨Οι  Ρώσοι αποσύρθηκαν, αποσύρονται¨ κ.λ.π. Το ότι οι Ρώσοι παραμένουν σιωπηλοί σε αυτές τις εικασίες και δεν ανακοινώνουν τίποτε, είναι κάτι που προκαλεί ανησυχίες.
Οι Ρώσοι μπορεί να αποσυρθούν την τελευταία στιγμή;
Και αυτό μπορεί να γίνει. Από τις εξελίξεις στην Ράκκα ενοχλημένοι είναι και οι Ρώσοι. Οι Ρώσοι επειδή δεν μπόρεσαν να το κάνουν οι ίδιοι, ενδεχομένως θα ανάψουν το πράσινο φως βάζοντας τους Τούρκους να επιτεθούν εδώ. Οι Τούρκοι φυσικά δεν έφεραν τόσες δυνάμεις εδώ μόνο για εκφοβισμό. Όταν ήταν να μπούνε στην περιοχή ενάντια στην ISIS και όταν έπειτα στράφηκαν στην Μπαπ δεν είχαν φέρει ούτε το 10% των δυνάμεων που έχουν φέρει τώρα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αρχίσει μια μεγάλη επίθεση και αυτό είναι κάτι που το δηλώνουν καθαρά.
Έναντι τούτου σε ποιο επίπεδο είναι οι ετοιμασίες σας;
Στο θέμα αυτό έχουμε κάνει και κάνουμε ετοιμασίες. Ετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας, ετοιμάσαμε και ετοιμάζουμε οχυρωματικές θέσεις. Είμαστε έτοιμοι σε κάθε θέμα. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε είδους επίθεση με κάθε τρόπο. Οι Τούρκοι εάν μπούνε εδώ θα έχουν μπει πια σε ένα βάλτο.  Μια τέτοια κίνηση εκμετάλλευσης, δολοφονίας και εκδίωξης ενός λαού δεν θα είναι εύκολη. Ελπίζουμε φυσικά η διεθνής κοινή γνώμη και οι Ρώσοι να μην μείνουν σιωπηλοί σε αυτό το θέμα. Φυσικά όλα μπορεί να συμβούν και εμείς ετοιμαζόμαστε για όλες τις πιθανότητες.  Στο θέμα αυτό κάνουμε έκκληση στον λαό μας και γενικά στην κοινή γνώμη. Ο λαός μας είναι ευαίσθητος. Πρόκειται για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των κερδών του κουρδικού λαού. Είναι ένας πόλεμος που άρχισε το αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος. Δεν αρκούνται στον πόλεμο που άρχισαν στο βορά κατά των Κούρδων, τώρα ετοιμάζονται να ανοίξουν πόλεμο και κατά της Ροζάβα.
……………….
Οι εγγονοί των Οθωμανών να μην ελπίζουν πως μια μέρα θα κάτσουν άνετοι στην Ροζάβα. Δεν θα αφήσουμε τα χώματα μας σε αυτούς, δεν θα αποκτήσουν εδώ νέα εδάφη. Να μην ελπίζουν καθόλου κάτι τέτοιο.
https://anfturkce.net/guncel/devrimci-guecler-komutani-osmanli-nin-torunlari-yenilecek-92888

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου