Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ερντογάν κάλεσε για Τζιχάντ κατά του Ισραήλ - Ο Μ.Νετανιάχου τελειώνει την Τουρκία -Σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας -Τι αποφάσισαν

Ο «Σουλτάνος» Ερντογάν πριν ασχοληθεί αποκλειστικά με το Αιγαίο πέλαγος και τα 17 ελληνικά νησιά που θεωρεί ως «τουρκικά», πρέπει  πρώτα να ξεκαθαρίσει το σοβαρό ζήτημα με τους Κούρδους της Συρίας.
Για αυτό σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο αλλά και στρατιωτικούς αναλυτές, οι Τούρκοι θα «χτυπήσουν» στην Βόρεια Συρία τους Κούρδους του YPG, οι οποίοι παραλαμβάνουν πολεμικό υλικό από τις ΗΠΑ, ειδικά αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς φορητούς  πυραύλους. 
Δεκάδες συρμοί σε τρένα μεταφέρουν συνεχώς στρατιωτικά οχήματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σήμερα καθαρή Δευτέρα,  στην νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Γκαζιαντέπ κοντά στα σύνορα με τη Συρία, τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή.
Επίλεκτο στρατιωτικό προσωπικό με  22 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς, επίσημα για να χρησιμοποιηθούν  στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη στη βόρεια Συρία, ανεπίσημα για την επίθεση στις περιοχές που ευρίσκονται οι Σύροι Κούρδοι.
Στόχος των Τούρκων η Ιεράπολη και η παρουσία κουρδικών ενόπλων δυνάμεων σε αυτήν.
Εντωμεταξύ οι δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που υποστηρίζονται από τις τουρκικές δυνάμεις γιόρτασαν την απελευθέρωση της πόλης  Αλ-Μπαμπ από τον Daesh,  ο οποίος είχε καταλάβει την πόλη από το 2013.
Η Αλ-Μπαμπ ήταν  ένα από τα τελευταία εναπομείναντα οχυρά των τζιχαντιστών  κοντά στα τουρκικά σύνορα. Καταλαμβάνοντας την  στρατηγικής σημασίας πόλη οι νέο-οθωμανοί, θα  στραφούν τώρα κατά των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι είναι ο αντικειμενικός σκοπός τους .
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο στόχος της επιχείρησης ήταν η  εκκαθάριση εδάφους 5.000 τετραγωνικών  χιλιομέτρων  (1.930 τετραγωνικά μίλια) για να δημιουργηθεί  μια ασφαλή ζώνη, η οποία θα διαφυλάττει ότι οι Κούρδοι δεν πρόκειται να ενωθούν σε καμία των περιπτώσεων.
Από την μία μεριά όμως έχουμε ΗΠΑ-Ισραήλ που επιδιώκουν την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν στο οποίο αντιτίθενται σφόδρα Τουρκία –Ιράν.
Στέλεχος μάλιστα του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, δήλωσε ότι οι τρεις χώρες (Ιράν, Τουρκία και Συρία) συμφώνησαν για την πλήρη αποφυγή δημιουργίας  κουρδικών καντονιών από τις ΗΠΑ στην Β.Συρία  και για αυτό θα κάνουν τα πάντα.
Τούρκοι ειδικοί αμυντικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι «περιφερειακές χώρες» ( σαν την Τουρκία) θα πρέπει να παρέμβουν σταματώντας την δημιουργία αυτών των καντονιών », αποσαφηνίζοντας την όλη κατάσταση .
Η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν, ανακοίνωσαν ότι είναι «ενωμένες»  ενάντια στις χερσαίες δυνάμεις των  ΗΠΑ στο βόρειο τμήμα της Συρίας , οι οποίες μαζί με τους Κούρδους του PYD σχεδιάζουν τα αποκαλούμενα καντόνια, χωρίζοντας το συριακό έδαφος .
Αυτό το  «σκηνικό»  όπως αναφέρουν έγκυροι αμυντικοί αναλυτές αποτελεί την «μαγιά» για μια πιθανή ανάφλεξη με παγκόσμιες ανεξέλεγκτες διαστάσεις .
Ο Σουλτάνος Ερντογάν , πέρα και πάνω από όλα  θέλει να «ξεπαστρέψει» τους Κούρδους πρώτα στην Συρία  και μετά τους Κούρδους εντός χώρας , με μαζικές εκτοπίσεις με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις εντός Τουρκίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου