Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

«Δικαιώματα, νόμος, δικαιοσύνη»

Κωνσταντινούπολη: Πορεία για τη δικαιοσύνη - Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στον Ερντογάν

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή ότι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς δικτατορίας και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να ασκεί κριτική στις διώξεις που έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές αρχές μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι τον Ιούλιο.
Μιλώντας ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που κρατούσαν τουρκικές σημαίες και πανό που ζητούσαν δικαιοσύνη, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι η πορεία του από την Άγκυρα προς την Κωνσταντινούπολη που διήρκησε 25 ημέρες είναι το πρώτο βήμα μας μακράς εκστρατείας.
«Θα ρίξουμε τα τείχη του φόβου», τόνισε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον καλωσορίσει μετά την ολοκλήρωση της 425 χιλιομέτρων πορείας του.
Αρχικά η πορεία του Κιλιτσντάρογλου είχε προσελκύσει μικρό αριθμό ανθρώπων, όμως στη συνέχεια ολοένα και περισσότεροι ξεκίνησαν να τον ακολουθούν και τελικά κατέληξε να αποτελεί τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία κατά των διώξεων στις οποίες επιδίδονται οι τουρκικές αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.
«Η τελευταία ημέρα της Πορείας μας για τη Δικαιοσύνης είναι μια νέα αρχή, ένα νέο βήμα», υπογράμμισε ο 68χρονος πολιτικός.
«Δικαιώματα, νόμος, δικαιοσύνη», φώναζε το πλήθος.
Ο επικεφαλής του CHP ξεκίνησε την πορεία διαμαρτυρίας μετά την καταδίκη σε 25 χρόνια κάθειρξη του βουλευτή του κόμματος Ενίς Μπερμπέρογλου επειδή έδωσε στην εφημερίδα της αντιπολίτευσης Cumhuriyet απόρρητες πληροφορίες.
Ο Μπερμπέρογλου είναι ο πρώτος βουλευτής του CHP που φυλακίστηκε στο πλαίσιο των διώξεων. Περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί –περιλαμβανομένων δασκάλων, δικαστών, αστυνομικών και στρατιωτικών—έχουν αποπεμφθεί η τεθεί σε διαθεσιμότητα.
«Η εποχή που ζούμε είναι μια δικτατορία», τόνισε ο Κιλιτσντάρολγου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου