Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν



Η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε μεγάλη πτώση τον Ιούλιο, με το 54% των πολιτών να δηλώνουν ικανοποιημένοι, ένα ποσοστό μειωμένο κατά δέκα εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου έρευνας της κοινής γνώμης (Ifop) που δημοσιεύει σήμερα η Le Journal du Dimanche (JDD).
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει η εβδομαδιαία εφημερίδα, η δημοτικότητα του Εντουάρ Φιλίπ, του πρωθυπουργού της κυβέρνησης του Μακρόν, κατέγραψε επίσης μεγάλη πτώση το ίδιο διάστημα, από το 64% στο 56% (-8%).
Για τον πρόεδρο Μακρόν το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι «μάλλον ικανοποιημένο» (από ένα 54% τον Ιούνιο) και το 7% «πολύ ικανοποιημένο» (από 10% τον Ιούνιο), κάτι που σημαίνει ότι αθροιστικά στις δύο κατηγορίες η πτώση της δημοτικότητάς του έφθασε τις δέκα μονάδες.
Ταυτόχρονα, το σύνολο των δυσαρεστημένων αυξήθηκε από το 35% τον Ιούνιο στο 43% τον Ιούλιο, αν συνυπολογιστούν οι «πολύ δυσαρεστημένοι» (15% τον Ιούλιο, από 12% τον Ιούνιο) και οι «μάλλον δυσαρεστημένοι» (από 23% στο 28%). Το 3% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε γνώμη, από το 1% τον περασμένο μήνα.
Για τον πρωθυπουργό Φιλίπ, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε «μάλλον ικανοποιημένο» (από 59% έναν μήνα νωρίτερα) και το 4% «πολύ ικανοποιημένο» (-1%). Το 27% του δείγματος δήλωσε «μάλλον δυσαρεστημένο» (+3%) και το 10% «πολύ δυσαρεστημένο» (+2%). Το ποσοστό όσων δεν απάντησαν αυξήθηκε από το 4% στο 7%.
Η έρευνα του Ifop έγινε από τη 17η ως την 22α Ιουλίου σε δείγμα 1.947 προσώπων, αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού, 18 ετών και άνω, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων, με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων μέσω Διαδικτύου και με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.
πηγή:thetoc.gr
Κέρδος online   23/7/2017 12:09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου