Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

«Ορίζοντες». Το νέο βιβλίο του Ν. Ι. Μέρτζου

    Οι εκδόσεις Κυριακίδη κυκλοφόρησαν το νέο βιβλίο του Ν. Ι. Μέρτζου με τίτλο «Ορίζοντες». Αφιερώνεται στη μνήμη του Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή. Παρουσιάζει με αμάχητα στοιχεία και με οδηγό την Ιστορία όσα καίρια ζητήματα αφορούν σήμερα τον Ελληνισμό και την ιστορική ταυτότητα των Ελλήνων.
    Τα πέντε κεφάλαιά του αναλύουν 48 επίκαιρα θέματα σε 374 σελίδες ως εξής:
1. Ο ΤιτανικόςΗ δεινή οικονομική κρίση της χώρας, το εγγενές πολιτικό σύστημα της πελατείας με λάφυρο το Κράτος από το 1823 έως σήμερα. Η γήρανση του πληθυσμού, η ανεργία και η ανισορροπία του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι αγρότες, οι επιδοτήσεις τους και οι ετήσιοι εκβιασμοί τους. Η ριζική ανατροπή της πληθυσμιακής χωροταξίας: η ερήμωση της υπαίθρου, το πολεοδομικό συγκρότημα-τέρας στο Λεκανοπέδιο Αττικής και η άγρια εκμετάλλευση της γης.
2. Ο Ζωτικός Χώροςη βαλκανική ενδοχώρα των Ελλήνων, Σκόπια, Βουλγαρία, Αλβανία, Κόσοβο, Μεγάλη Αλβανία, Αλβανοί στην Ελλάδα, νεο-οθωμανική στρατηγική και προβλήματα βόμβες στην Τουρκία ‒Κούρδοι και Αλεβίτες.
3. Η Ευρώπητο κύμα του Ισλάμ και η Τζιχάντ, το Brexit και η Νομενκλατούρα των Βρυξελλών, η παγκοσμιοποίηση και ο Ελληνισμός, η ταλάντευση των Ελλήνων μεταξύ Δύσης - Ανατολής και η χώρα-κλειδί της γεωπολιτικής.
4. Ο Ελληνικός Τρόποςο Μέγας Αλέξανδρος και η εχθρότητα της Αθήνας, Ορθοδοξία, Ελληνισμός και Ευρώπη, μάθημα υψηλής στρατηγικής οι σχέσεις της Βασιλεύουσας με τους Άραβες, οδηγός ο Ιωάννης Καποδίστριας. Και
5. Σταθμοί Ελλήνωνοι ραγιάδες μέσα από τα φιρμάνια, Θεσσαλονίκη 1547-1812, οι Μακεδόνες το ’21 και η Τζιχάντ στη Μακεδονία, ο Μακεδονικός Αγώνας, το θαύμα των Προσφύγων, οδηγός το έπος του 1940-1941, η τραγωδία του Εμφυλίου, χαράμι οι μεγάλες θυσίες και οι μεγάλες ευκαιρίες.
    Το βιβλίο πωλείται 18,90 ευρώ σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις Κυριακίδη (Παναγίας Δεξιάς 7, 546 35, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310/200 376, e-mail: info@kyriakidiseditions.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου