Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ομέρ Τσελίκ: «Ο τουρκικός Στρατός θα μείνει στην Κύπρο για πάντα που να χτυπιέστε... »

  Με μία απόλυτη δήλωση η Άγκυρα ξεκαθαρίζει και διαλύει την οποιαδήποτε αυταπάτη είχανε κάποιοι στην Κύπρο για το τι θα πράξει στο ζήτημα της απόσυρσης τους παράνομου κατοχικού Στρατού από το νησί: «Η παρουσία των Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο είναι μη διαπραγματεύσιμη»
    Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων Ομέρ Τσελίκπήρε μέρος στη σύσκεψη της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πρωτεύουσα του Βελγίου, Βρυξέλλες ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θέλει να υπάρχει μια ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία και ότι ο στόχος από την αρχή ήταν η ουσιαστική κατάλυσή της.
    Ο Τσελίκ συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αφαλείας Φεντρίκα Μογκερίνι.
    Στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες σχολίασε τις συνομιλίες για το Κυπριακό και την ενταξιακή διαδικασία στην ΕΕ.
    «Η παρουσία των Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο είναι μη διαπραγματεύσιμη» είπε ο Τσελίκ!
    Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι είχαν παραδώσει στους τουρκοκύπριους την εκ περιτροπής προεδρία παραβιάζοντας την αρχή της πλειοψηφίας χωρίς να έχουν πάρει κανένα αντάλλαγμα και προσχωρώντας σε ανούσιες διαπραγματεύσεις.
    Θα πρέπει κάποτε να εξηγηθεί τι θα κέρδιζε ο Ελληνοκύπριος πολίτης από «λύσεις» τέτοιου είδους που θα του κόστιζαν την ελευθερία του και την ίδια του την ταυτότητα.
    Αφού τόνισε πως η Τουρκία διεξάγει έναν πολυδιάστατο αγώνα κατά της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης/Δομής Παράλληλου Κράτους(FETÖ/PDY) και τo PKK ο Τούρκος υπουργός είπε, «δεν θέλουμε να δούμε εκθέσεις της PKK στους διαδρόμους της ΕΕ». 
    Ανέφερε δε πως η ΕΕ κάνει νύξη μόνο για το ISIS και ζήτησε να επικεντρωθούν και στις υπόλοιπες δυο τρομοκρατικές οργανώσεις.
    Ο Ο.Τσελίκ με θράσος επίσης αναφέρθηκε και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας αφού απαιτεί στην ουσία να της αναγνωρίσουν το δικαίωμα να κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος!
    «Δεν είναι σωστή προσέγγιση να επικρίνετε χωρίς να ανοίγετε ενταξιακά κεφάλαια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου