Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΔΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Ποια η νέα στρατηγική?

30 Ιούλιος 2017, Σημερινή, Της Φανούλας Αργυρού
http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/280×210/DOC.20170729_.1392284_.KPAN_MONTANA_.jpg

ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΣΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ 2015/16 ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
Στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία και στις διαβουλεύσεις των τα κόμματα της Κύπρου και ειδικά όσοι επεξεργάζονται σήμερα πυρετωδώς «νέα στρατηγική», μήπως λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες για την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση καταστροφικής λύσης ΔΔΟ;
Η θέση Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις στην Ελβετία ήταν ο τερματισμός της Συνθήκης Εγγυήσεως του 1960 και η αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων από τα κατεχόμενα εδάφη, όπως μας είπαν. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εκπροσωπήθηκε, έγινε δεκτό το τουρκικό πάγιο αίτημα από το 1974 για πενταμερή, εφόσον η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ΚΔ. Και σε μια ακόμα χειρονομία κατευνασμού του κατακτητή, ο «ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας», δίχως εξουσιοδότηση, προέβη και σε νέες απαράδεκτες παραχωρήσεις. Και πώς απάντησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών;
Με μια γροθιά από ΟΧΙ! Λες και με το να ακυρωθεί η εν λόγω Συνθήκη σώθηκε η Κύπρος, εφόσον με τη βρετανο-τουρκική Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία η Τουρκία θα έχει εξασφαλισμένη την επικυριαρχία ολόκληρης της νήσου και μπορεί να επιτεθεί όποτε θέλει δίχως καμία πρόνοια σε καμία Συνθήκη… Αξιοπρόσεκτο το ότι τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και άλλοι δεν αναφέρονταν καθόλου το 2015/16 στη Συνθήκη Συμμαχίας, για να μην καταλάβουν οι πολίτες πόσο αναμεμειγμένοι ήσαν Τουρκία και παράνομο καθεστώς με αυτή και τη Συνθήκη Εγγυήσεως, αλλά στις 12 Ιανουαρίου 2017 στην Γενεύη ο «H.E Mr. Anastasiades» ξαφνικά πρότεινε ένα πακέτο φιλίας, το οποίο ουσιαστικά ήταν μια εκσυγχρονισμένη ονομασία της Συνθήκης Συμμαχίας του 1960!
Στην Λευκωσία ο λεγόμενος μεσαίος χώρος ετοιμάζει τη ‘νέα του στρατηγική’ εφόσον διαφωνεί με τη γραμμή του προέδρου Αναστασιάδη (δηλαδή των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ). Ποία θα είναι όμως αυτή, που θα διαφέρει από τη σημερινή, ή όποιου άλλου ανεξάρτητου υποψήφιου, εφόσον δεν θα έχουν αποκηρύξει και απεγκλωβιστεί από την βρετανο-τουρκική ΔΔΟ; Απολύτως καμία!
Τουρκία – κακοποιό κράτος
Η ανάγκη απεγκλωβισμού από την βρετανο-τουρκική ΔΔΟ επιβάλλεται για πολλούς λόγους.
Η Γερμανία μετακομίζει τα στρατεύματά της από την Τουρκία στην Ιορδανία και δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί γερμανικές εταιρικές επενδύσεις στην Τουρκία. Οι Αμερικανοί σκοπεύουν το ίδιο με μεταφορά των δικών τους στρατευμάτων στην βάση της Σούδας στην Κρήτη.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε 23.7.2017 : «Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κόψει και να ράψει τη χώρα στα μέτρα του. Οι εναπομείναντες εξ όσων ασκούν κριτική ή κάνουν αντιπολίτευση φυλακίζονται… και φιμώνονται. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία. Είναι θέμα αυτοεκτίμησης…»
Ειρωνικά στις 20 Ιουλίου 2017, ο Γερμανός Υπ. Εξωτερικών προέβη σε μια άνευ προηγουμένου προειδοποίηση σε σχέση με την αδικαιολόγητη σύλληψη του Peter Steudtner σε σεμινάριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία όταν ειδικές τουρκικές μονάδες της Αστυνομίας εισέβαλαν στο σεμινάριο στις 5 Ιουλίου και συνέλαβαν τους δέκα συμμετέχοντες ως υποστηρικτές τρομοκρατίας!
«Ένας που απολύει εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων, στρατιώτες και δικαστές, πετά χιλιάδες ανθρώπους, περιλαμβανομένων βουλευτών, δημοσιογράφων και ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις φυλακές, ληστεύει χιλιάδες ανθρώπους από τα υπάρχοντά τους με απαλλοτριώσεις, κλείνει εκατοντάδες ΜΜΕ, κατηγορεί δωδεκάδες γερμανικών εταιριών ότι βοηθούν τρομοκράτες – και όλα αυτά τα κάνει με αστήρικτες κατηγορίες και δίχως σεβασμό στις θεμελιώδη αρχές του κράτους δικαίου- και τώρα θέλει να επαναφέρει την θανατική ποινή, ολοκάθαρα θέλει να ανατρέψει το χρόνο και να καταστρέψει τα θεμέλια του κράτους δικαίου και δημοκρατίας…, ένας που συλλαμβάνει νομοταγείς επισκέπτες και τους πετά στις φυλακές με ψευδείς και παράλογες κατηγορίες έχει εγκαταλείψει τις Ευρωπαϊκές αξίες… ότι το ΝΑΤΟ πάντοτε στόχευε να είναι μια συμμαχία αξιών», είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός ΥΠΕΞ. Δεν γνωρίζουμε αν ο Κύπριος υπ. Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα προβεί σε παρόμοια προειδοποίηση…
ΗΠΑ
Ανώτερα μέλη της Αμερικανικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων καταδίκασαν τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για την βίαιη αντιμετώπιση όσων μιλούν για ελευθερία έκφρασης. Στις ΗΠΑ στις 16 Μαΐου άνθρωποι της ασφάλειας του Ερντογάν που πήρε μαζί του επιτέθηκαν σε Αμερικανούς πολίτες και τραυμάτισαν εννέα.
«Η ιδέα ένας ξένος τύραννος να έλθει στις ΗΠΑ… και να επιτρέψει στους μπράβους του να ξυλοφορτώσουν Αμερικανούς σε αμερικανικό έδαφος είναι εξωφρενικό», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος Ted Poe, ζητώντας την έκδοση όλων όσων ευθύνονται για να δικαστούν στις ΗΠΑ. Η τουρκική κυβέρνηση ευθύνεται για τη πράξη αυτή και πρέπει να λογοδοτήσει», είπε. (22.7.2017).
Ποία η ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και των πολιτών της;
Με όσα, λοιπόν διαδραματίζονται στο κακοποιό αυτό κράτος ονόματι Τουρκία, αλλά και εκτός με εντολές του προέδρου της Ρ. Τ. Ερντογάν, τον ίδιο τον εισβολέα και κατακτητή της χώρας μας, ποία η ασφάλεια των νομίμων και μονίμων πολιτών της ΚΔ; Σε περίπτωση Θεός φυλάξει λύσης (διάλυσης) βάση της βρετανο-τουρκικής ΔΔΟ όταν η Τουρκία θα είναι ο ‘διοικητής’ στο ‘τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος’; Με την ίδρυση του οποίου τα θύματα θα νομιμοποιήσουν με την υποταγή και υπογραφή των τα τετελεσμένα των δύο τουρκικών εισβολών, των εγκλημάτων, των παρανομιών, των δολοφονιών, των βιασμών, του εθνικού ξεκαθαρίσματος, τις εκτελέσεις αγνοουμένων και αρπαγής της γης τους και θα καταστήσουν τον εισβολέα και κατακτητή μας … συνεταίρο στο νησί μας και στο θαλάσσιο και άλλο πλούτο της πατρίδας μας;
Χρήστος Κληρίδης
Σχετικές οι δηλώσεις του Δικηγόρου και πρώην συμβούλου του προέδρου Αναστασιάδη, κ. Χρήστου Κληρίδη, στη Σημερινή 23.7.2017, «Επιβάλλεται ριζική επανατοποθέτηση του Κυπριακού, όχημα διασφάλισης ελέγχου όλης της Κύπρου η ΔΔΟ, Δούρειος Ίππος.»
Στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία και στις διαβουλεύσεις των τα κόμματα της Κύπρου και ειδικά όσοι επεξεργάζονται σήμερα πυρετωδώς ‘νέα στρατηγική’ μήπως λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες για την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση καταστροφικής λύσης ΔΔΟ, που ακόμα δεν έχουν την τόλμη να πετάξουν στα μούτρα των πατρόνων και εμπνευστών της (Λονδίνου και Άγκυρας);
Νίκος Ρολάνδης
Λίγες οι φορές που θα συμφωνούσα με τον κ. Νίκο Ρολάνδη, αλλά αυτή ίσως να είναι μία από αυτές. Στο άρθρο του στη Σημερινή 23.7.2017 έγραψε μεταξύ άλλων. Ως πρώην υπουργός Εμπορίου αλλά κυρίως υπουργός Εξωτερικών είναι εις θέση να γνωρίζει:
«Οι Βρετανοί θα είναι οι αρχιτέκτονες του παρασκηνίου. Θα εποπτεύουν, θα παρακολουθούν και θα προωθούν τους στόχους τους με επίκεντρο τις στρατιωτικές βάσεις τους και τα ευρύτερα συμφέροντά τους στην περιοχή».
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/446135/poia-i-nea-stratigiki (Ολόκληρο το άρθρο στο pdf της εφημερίδας σελ. 16 Πολιτική).
-- 
IHA Director www.professors-PhDs.com
HEC Life Director www.greece.org
--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "International Hellenic Association" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to international-hellenic-association+unsubscribe@googlegroups.com.
To post to this group, send email to international-hellenic-association@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/international-hellenic-association/CAKCcHPD%2BLdMgQYmOrLXc5G50LJPJv3x0yYsHmsdGOXOZoD91kw%40mail.gmail.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου