Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

O Σημίτης με το swap της Goldman Sachs μας βύθισε στο σκοτάδι και την υποδούλωση – H μυστική συμφωνία συγκάλυψης του μεγαλύτερου τετελεσμένου εγκλήματος σε βάρος της χώρας μας



Η Ελλάδα βιώνει για 7η συνεχή χρονιά οικονομικό αδιέξοδο, ένα ατελείωτο χρέος που συνεχώς «τζογάρει» πατώντας πάνω σε δανεισμούς και νέα Μνημόνια και εν ολίγοις ένα 100ετές μέλλον που μόνο ρόδινο δεν φαντάζει εάν συνεχιστεί αυτή η πορεία και δεν γίνει η απαραίτητη, η νόμιμη και η αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.
Στο γιατί είναι απαραίτητη αυτή η αναδιάθρωση είναι αρκετά εύκολο να εξηγηθεί και να γίνει κατανοητό από τους πάντες, όταν ένα χρέος για τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας υπερβαίνει το 100% και αυτό το καθιστά δυσβάσταχτο, πώς μπορεί ένα χρέος εν πολλοίς εικονικό, μη υπαρκτό και φτιακτό και εν μέρη υπαρκτό μέσω εμπράγματων δανεισμών που έχει καταστεί σχεδόν διπλάσιο, να χαρακτηριστεί;
Όταν δεν μπορεί να καλυφθεί στην Ελλάδα με την οικονομία που είχε, όχι που έχει, χρέος της τάξεως του 60% του ΑΕΠ, πώς μπορεί να περιμένει κανείς να καλυφθεί ένα τριπλάσιο χρέος εάν αυτό δεν αναδιαρθρωθεί γενναία και ριζικά;
Πως όμως φτάσαμε εδώ; Υπάρχει απάντηση όπως για όλα υπάρχουν απαντήσεις αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα πλην Μικρασιατικής Καταστροφής (και αυτό είναι υπό συζήτηση αν πλήρωσαν τις συνέπειες όλοι όσοι τις είχαν) και της Χούντας των Συνταγματαρχών, έκτοτε όποιος και αν έπραξε τραγικά εγκλήματα σε βάρος αυτού του δύστυχου λαού και εγκλήματα καραμπινάτης Εσχάτης Προδοσίας, ουδέποτε έως τώρα λογοδότησε και πλήρωσε με τις αρμόζουσες και παραδειγματικές για τους πολιτικούς του μέλλοντος συνέπειες. Αυτό που θα έπρεπε να θεωρείται τουλάχιστον αυτονόητο δηλαδή σε μία χώρα που μέσα σε 6 χρόνια, εξαφάνισε δύο γεννιές, βύθισε στην ανεργία τον λαό, φτωχοποίησε στον απόλυτο βαθμό την άλλοτε μεσσαία τάξη και έστειλε στον τάφο κάτι παραπάνω από 11.000 αυτόχειρες πολίτες της…

Οι «Αρχιερείς» και οι «Αρχιμαγείροι» της διαπλοκής

Την κάθετη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας την έχουν αποδώσει πολλοί πολιτικοί και οικονομολόγοι κατά καιρούς στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και όχι άδικα αν διαβάσει κανείς τα νούμερα.
Επί υπουργίας Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου εγγράφηκε στον προϋπολογισμό ένα πρόθετο χρέος 16 δισ. ευρώ! Αυτό για όσους αναρωτιούνται ήταν το τελικό κόστος του περιβόητου swap της Goldman Sachs, που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ και για το οποίο η γαλαντόμα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «κέρασε» 400.000.000 δολλάρια την Goldman Sachs και τα «golden boy» της που ανέλαβαν να πειράξουν το πραγματικό χρέος της χώρας προς τα κάτω για να εισέλθουμε στην μεγαλύτερη φάρσα της ιστορίας του Έθνους που δεν είναι άλλη από το ευρώ, που σε μία ημέρα μέσα εκτόξευσε το πληθωρισμό στα ύψη και έκτοτε θυμίζουμε κάτι χαριτωμένα ζωάκια που κυνηγούν επί ώρα την ουρά τους…
Πολλοί θα ήθελαν να ξεχαστεί εκείνο το swap που μετέτρεψε την Ελλάδα σε αφρικανική χώρα και μάλιστα την έφερε μερικές θέσεις κάτω από την Ανγκόλα, αλλά αυτά ήταν και ο προάγγελος της απώλειας εθνικής κυριαρχίας που έφερε στη χώρα το Μνημόνιο.
Στην ίδια κατεύθυνση (δηλαδή της υπερχρέωσης των επόμενων γεννεών με την εμφάνιση μίας επίπλαστης ανάπτυξης) ήταν εκτός του swap και οι μέθοδοι των τιτλοποιήσεων που εφάρμοζε η κυβέρνηση Σημίτη. Παρουσιάζοντας τις τιτλοποιήσεις σαν πανάκεια προεισπράττονταν έσοδα από τα λαϊκά λαχεία, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κ.λπ. Σήμερα, τα έσοδα αυτά απλά λείπουν από τους συγκεκριμένους φορείς, καθώς είναι υποθηκευμένα για πολλά χρόνια με τις γνωστές συνέπειες, δηλαδή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των κενών, βιαστικές αποκρατικοποιήσεις κλπ.
Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs, της τράπεζας «φάρο» του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού, που αφανίζει και δημιουργεί εθνικές Οικονομίες έφερε πέρυσι στο φως της δημοσιότητας την απάτη Σημίτη – Παπαντωνίου και προέτρεψε μάλιστα την κυβέρνηση Τσίπρα να κινηθεί νομικά ενάντια του τραπεζικού κολοσσό που, εν πολλοίς, οδήγησε τη χώρα στη σημερινή, τραγική οικονομική κατάσταση. Την αποκάλυψη αυτή, έκανε η Independent.
Ο Τζορτζ Τζαμπούρ, ο άνθρωπος που είχε σχεδιάσει τα swaps στην Goldman και έχει συμβουλέψει διάφορες χρεωμένες κυβερνήσεις για το πώς θα αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν από περίπλοκες συναλλαγές με τράπεζες, έσπασε τη σιωπή του και με επίσημη επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση την προέτρεψε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προς επανόρθωση των ιστορικών σφαλμάτων και ανάκτηση μέρους των τεράστιων κερδών που αποκόμισε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του, ο Τζαμπούρ θεωρεί πως το μέγεθος του κέρδους που προέκυψε από τις συναλλαγές με την ελληνική κυβέρνηση είναι παράλογα ογκώδες. Οι έλεγχοι, οι αναλύσεις, οι διαδρομές των e-mails μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης για να κινηθεί νομικά, αξιώνοντας αποζημίωση, αν αποδειχτεί πως οι συμφωνίες εκτελέστηκαν με μοναδικό στόχο το «μαγείρεμα» των στοιχείων και την απόκρυψη των χρεών της χώρας.
Η ιδιότητα του μέλους στη ζώνη του ευρώ έδωσε στην Ελλάδα πρόσβαση σε δισεκατομμύρια εύκολης πίστωσης, την οποία στη συνέχεια ήταν ανήμπορη να αποπληρώσει, κάτι που την οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση.
Υπό την καθοδήγηση της κυρίας Λουδιάδη, το 2001, η Goldman αντάλλαξε ομόλογο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από γεν και δολάρια σε ευρώ, με τη χρήση μίας ιστορικής συναλλαγματικής ισοτιμίας που έκανε το χρέος να μοιάζει μικρότερο απ’ ότι πραγματικά ήταν – για την ακρίβεια εμφάνιζε το δάνειο κατά 2.8 δισ. ευρώ μικρότερο.
Η Goldman Sachs χρέωσε αναλογικά υψηλότερες προμήθειες χρηματιστηριακών συναλλαγών απ’ ό,τι χρέωνε για συμφωνίες μικρότερου μεγέθους και απλούστερης δομής, κερδίζοντας εκατομμύρια από την Ελλάδα.
Στις κυβερνήσεις Σημίτη χρέωσσε πρόσφατα όμως το υπέρογκο χρέος της χώρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου, Δημήτρης Τσοβόλας. Παρουσιάζοντας έναν πίνακα – ντοκουμέντο με τη σύνθεση του χρέους της κεντρικής διοίκησης από το 1987 έως το το 1997 σημειώνει πως φαίνεται ξεκάθαρα ότι το άλμα στο κρατικό χρέος δεν έγινε έως το 1989, αλλά αμέσως μετά επί Κώστα Σημίτη.
«Η Goldman Sachs ήταν αυτή που συμβούλευε τους Έλληνες και παραποιούσε τους αριθμούς (των δημόσιων λογαριασμών) που η Ελλάδα είχε δώσει πριν από μερικά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε επίσης πρόσφατα και αποστομοτικά ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ για να σχολιάσει την πρόσληψη του πρώην προέδρους της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόσο, στη Goldman Sachs,
Ο Κώστας Σημίτης παρουσίασε στον ελληνικό λαό το αφήγημα του «εκσυγχρονισμού». Εκσυγχρονισμός στις νοοτροπίες, στις δομές στον τρόπο άσκησης πολιτικής. Ο εκσυγχρονισμός παρουσιάστηκε με την στήριξη των περισσότερων διαπλεκομένων ΜΜΕ της χώρας ως μια «μάχη» κατά του λαϊκισμού, ωστόσο η πραγματικότητα διέψευσε τον επί 8 χρόνια πρωθυπουργό.
Ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου ή στην πολιτική ζωή δεν έγιναν. Νοοτροπίες δεν άλλαξαν, ενώ κατά τη διάρκεια της 8ετίας Σημίτη ξέσπασαν ή ξεκίνησαν πολύ μεγάλα σκάνδαλα.
Επί πρωθυπουργίας Σημίτη σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα: Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου, σκάνδαλο εξοπλιστικών προγραμμάτων, σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens και αν συνεχιστεί αυτή η λίστα θα χρειαστού μήνες για να ολοκληρωθεί, αν λάβει κανείς υπόψη της κοινοτικές επιδοτήσεις που και πως μοιράζονταν, τι χάρες σε «εθνικούς εργολάβους» κλπ., κλπ.
Με λίγα λόγια, ένα ατελείωτο πάρτι που όμως τέλειωσε στα χέρια του Κώστα Καραμανλή που κλήθηκε να πληρώσει το χρέος αυτό. Τότε η δική του κυβέρνηση που ήταν και η μοναδική κυβέρνηση που εμφάνισε πραγματικούς δείκτες ανάπτυξης προχώρησε σε μία εξαιρετικά συμφέρουσα οικονομική συμφωνία για την χώρα και σε έναν εξαιρετικά ευνοϊκό δανεισμό για να καλυφθούν όσο το δυνατόν πιο ήσυχα τα οικονομικά σκάνδαλα της διακυβέρνησης Σημίτη που ανατίναζαν μέρα με την ημέρα την χώρα στον αέρα.
Δυστυχώς εκείνη την χρονική περίοδο έρχεται στην εικόνα ο Γιώργος Παπανδρέου που τάζει τον παράδεισο επί της γης στον μέσο αφελή ψηφοφόρο και τη συνέχεια έκτοτε την βιώνουμε όλοι στο πετσί μας και στην καθημερινότητά μας. Αυτό το τάξιμο έγινε βέβαια από τον ίδιο άνθρωπο που λες και εκτελούσε συγκεκριμένο σχέδιο, είχε ήδη κλείσει συμφωνία με το ΔΝΤ, μήνες πριν τις εκλογές και με το που ανέλαβε φρόντισε με τις καθημερινές του δηλώσεις περί «Τιτανικού» να εξαφανίσει κάθε πιθανότητα δανειοδότησης μας από τις αγορές…
Ο Κώστα Σημίτης όμως όχι δεν πλήρωσε για αυτά που έκανε αλλά οι προσωπικοί του σύμβουλοι κυβέρνησαν και κυβερνούν ακόμα την χώρα από την ημέρα που εισήλθαμε στο Μνημόνιο, σαν να είναι μία μυστική συμφωνία συγκάλυψης της ιστορίας του μεγαλύτερου τετελεσμένου εγκλήματος σε βάρος της χώρας μας και των πολιτών μας, που έγινε ποτέ! Ποιοι είναι αυτοί; Μα και βέβαια οι «αρχιμάγειροι» της ομάδας διαπραγματεύσεων του ευρώ που κουνούσε στο χέρι του ο Σημίτης έξω από ΑΤΜ το 2001: Γιάννος Παπαντωνίου, Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Στουρνάρας και Γκίκας Χαρδούβελης…
Σας θυμίζουν κάτι όλοι αυτοί; Πάντως μαγική εικόνα δεν αποτελούν, απλά εξαφανίζονται επί πρωθυπουργίας Καραμανλή από προσώπου γης και επιστρέφουν ως οι «ειδικοί»του «εξαγνισμού» της οικονομίας μας και ημών των ιδίων, οι ίδιοι άνθρωποι που την έφεραν ακριβώς εδώ που είναι σήμερα και αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, θα βρίσκεται για τα επόμενα τουλάχιστον 70 χρόνια…
Advertisements
πηγη https://kentrodexios.wordpress.com/2017/09/18/o-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-swap-%CF%84%CE%B7%CF%82-goldman-sachs-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου