Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ΗΠΑ «αποθαρρύνουν» την Τουρκία από τους S-400, υποσχόμενες να επιταχύνουν την παράδοση πυραύλων PATRIOT

Ηχηρότατη παρέμβαση στην αγορά ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, με παράλληλο «μήνυμα» για το παλάτι του Σουλτάνου Ερντογάν,  είχαμε  πριν μία ώρα από τις ΗΠΑ, προμηνύοντας σύντομα νέες «εξελίξεις» για το θέμα αυτό.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιταχύνουν την παράδοση για την  πυραυλική άμυνα της χώρας πυραυλικών  συστημάτων τα οποία θα είναι συμβατά με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόνι Μάικλ, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα .


«Έχουμε μεγάλη  ανησυχία για την στάση των Τούρκων αξιωματούχων με την  αγορά του S-400. Πρόκειται για πυραυλικό σύστημα μη συμβατό με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ, ενώ ένα δυτικής κατασκευής σύστημα πυραύλων παραμένει η καλύτερη επιλογή για την προστασία της Τουρκίας ενάντια στο πλήρες φάσμα των απειλών της περιοχής τους»,  δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti .

Επίσης, τόνισε την ανάγκη για «έναν ανοικτό διάλογο για το θέμα αυτό» και τη σημασία της «διατήρησης της συμβατότητας με το ΝΑΤΟ στην προμήθεια όλων των μεγάλων αμυντικών συστημάτων.»
«Οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν βαθιές και σημαντικές σχέσεις στον τομέα της άμυνας και του στρατιωτικού εμπορίου. Η Τουρκία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αντιπυραυλικά συστήματα ίδια με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, για τις ευρύτερες, μακροπρόθεσμες ανάγκες πυραυλικής άμυνας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να επιταχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την παράδοση των συστημάτων που αγοράζει η Τουρκία» , πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ.
Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία «είναι βασικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ». «Δεσμευόμαστε να συνάψουμε εταιρικές σχέσεις στον τομέα της άμυνας», κατέληξε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Νωρίτερα, ο Τούρκος ηγέτης της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει  ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει  ήδη την πληρωμή της πρώτης δόσης στο πλαίσιο της συμφωνίας για την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400.

Σήμερα έγινε επίσης γνωστό ότι η Ρωσία και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για την παράδοση του S-400 και υπέγραψαν σύμβαση. Αυτό αναφέρθηκε στην υπηρεσία Τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής Τεχνικής Συνεργασίας (FSMTC) της Ρωσίας.
Λόγω των ιδιαιτεροτήτων και της ευαισθησίας του θέματος σε αυτό το στάδιο, η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία αμυντικών συστημάτων (FSMTC) έκρινε ως άστοχο  να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες της σύμβασης, καταλήγει ρωσική πηγή .

Η ουσία όμως παραμένει και είναι «ενεργή»…αν αφεθεί  η Τουρκία  «ελεύθερη» στην αγορά ρωσικού πυραυλικού συστήματος …θα ακολουθήσουν και άλλες  νατοϊκές χώρες και τότε « το πουλάκι θα πετάξει» για τα καλά.
Επίσης η  περάτωση της αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα Ρωσία και Τουρκία προκαλεί πολλά  ερωτήματα για τους σκοπούς της Άγκυρας, προκαλώντας ταυτόχρονα  καίριο πλήγμα στην αμυντική αξιοπιστία του ΝΑΤΟ, καθώς μια χώρα με την εμβέλεια της Τουρκίας  αγοράζει  όπλα αξίας 2 δισ. δολαρίων από την  Ρωσία που περικυκλώνει το ΝΑΤΟ από την Κορεατική χερσόνησο έως την Βαλτική και από την Μαύρη θάλασσα έως το Τατζικιστάν .

Η «οσμή του περιβάλλοντα χώρου» προμηνύει πως ότι είναι να γίνει για την Τουρκία και τον Ερντογάν….. θα γίνει όσο γίνεται πιο σύντομα, διότι ενδεχομένως το πλοία ή τα πλοία με τους S-400 να ταξιδεύουν ήδη με προορισμό την χώρα…και αν φτάσουν να είναι πλέον αργά.


Οι ρωσικοί πύραυλοι S-400  δεν αποτελούν μόνο αντιαεροπορικό σύστημα ….αλλά λόγω φονικής εμβέλειας  είναι  στρατηγικό όπλο μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας για ολόκληρη την περιοχή. 
ΠΗΓΗ http://www.pentapostagma.gr/2017/09/ektakto-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου