Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτός είναι ο λόγος που «καίγεται» ο Ρ.Τ.Ερντογάν να παραλάβει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400

Δημοσίευση: Σεπτέμβριος 13, 2017,  09:25

Η κατάντια των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ρ.Τ. Ερντογάν και τις διώξεις που ακολούθησαν αποτελούν τη βασική αιτία που η Τουρκία θέλει εναγωνίως να αποκτήσει τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400 από τους Ρώσους. Πιστεύει ο Ερντογάν πώς με το ρωσικό οπλικό σύστημα θα αντισταθμίσει κάπως τις παραπαίουσες Ένοπλες Δυνάμεις του και ειδικά την Αεροπορία και το Ναυτικό. 
Δια στόματος του Τούρκου Δρ Ümit Özdağ επικεφαλής του του Κέντρου Στρατηγικής Έρευνας της Ευρασίας , μέλος του Κέντρου Θρησκευτικών Σπουδών, και επίσης προέδρου  του Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Η Τουρκία τον 21ο Αιώνα», η εικόνα που δίδεται για το αξιόμαχο των  τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είναι από απογοητευτική έως οικτρή και στους τρεις κλάδους , αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.


 Ο φιλοκυβερνητικός αξιωματούχος και σύμβουλος του Ερντογάν παραδέχθηκε σε συνέντευξη του ότι :
Α.  Έχουν απολεσθεί  όλα τα κρατικά μυστικά της Τουρκίας , οι μυστικές αποστολές ,καθώς και τα απόρρητα  σχέδια,  από την οργάνωση  Feto και έχουν δοθεί  σε εχθρικές χώρες (ΗΠΑ)…μιλάμε για τα…. πάντα.
Β.  Η αεροπορία δεν υπάρχει. Ήδη υπάρχει έλλειμμα 300 έμπειρων πιλότων οι οποίοι,  για όσους γνωρίζουν,  δεν «γίνονται» από την μία ημέρα μέχρι την άλλη , αλλά απαιτείται τουλάχιστον 10 χρόνια εκπαίδευσης και δράσης. 
Γ.  Το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό κατά το πραξικόπημα και τις μαζικές αποτάξεις απώλεσε έμπειρο προσωπικό και «έλαβε ένα χτύπημα το οποίο πήρε το «γύρισε» 20 χρόνια…πίσω.
Δ.  Οι χερσαίες δυνάμεις είναι ακόμα χειρότερες, χωρίς να  σχολιάσει ο ίδιος σε βάθος, αφού το  ηθικό τους είναι στο ναδίρ και αυτό διαδραματίζει καίριο ρόλο στις αποστολές τους.
Άλλωστε είναι κοινή η «εικόνα» στον τουρκικό τύπο με τις δεκάδες εξόδιες ακολουθίες Αξιωματικών , Υπαξιωματικών και οπλιτών στις μάχες με τους μπαρουτοκαπνισμένους μαχητές του ΡΚΚ, οι οποίοι σκοτώνουν τους Τούρκους στρατιώτες σε ενέδρες  κατά δεκάδες κάθε εβδομάδα.

Όλα αυτά είναι σε πλήρη γνώση της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας στην Άγκυρα η οποία τα έχει «μεταφέρει» με όλες τις λεπτομέρειες στον Σουλτάνο Ερντογάν , ο οποίος θεωρεί ότι οι ρωσικοί πύραυλοι S-40,  θα λύσουν το πρόβλημα της χώρας …έως ότου μπορέσουν και ορθοποδήσουν οι ένοπλες δυνάμεις με Ισλαμιστές στρατιωτικούς πιστούς στο καθεστώς.
Αυτό είναι το διακύβευμα του παιχνιδιού Ερντογάν …τίποτε άλλο. 
Επίσης καίριους ρόλους έχει αναλάβει για τον ίδιο λόγο και η μισθοφορική εταιρεία SADAT , η οποία εκτελεί χρέη μονάδας «ειδικών αποστολών» σε περιοχές ευθύνης της Άγκυρας όπως η Βόρεια Συρία αλλά και εντός της χώρας.
Πρόκειται για μια κατάσταση η έκταση της οποίας δεν είναι απόλυτα δημοσιοποιημένη για ευνόητους λόγους, αποκρύπτεται επιμελώς από το καλοκαίρι πέρυσι, ενώ στην ίδια λογική εντάσσονται και οι μαζικές αεροπορικές παραβιάσεις στο Αιγαίο μαζί με τα δημοσιεύματα για δήθεν <νησιά που έχουν καταλάβει οι ΄Έλληνες>.

Το πρόβλημα όμως σύμφωνα με πηγές και σκόρπια  δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο έγκειται στους χιλιάδες στην κυριολεξία Τούρκους αποταχθέντες έμπειρους αξιωματικούς , υπαξιωματικούς και μόνιμους οπλίτες , που εκδιώχθηκαν από το ισλαμικό καθεστώς ως μέλη της FETO, και οι οποίοι όπως και να το κάνουμε …έχασαν την δουλειά τους και την ζωή που είχαν μέχρι τώρα.
Αυτοί οι χιλιάδες , συνεπικουρούμενοι  από πολιτικούς, δικαστές , δημοσίους υπαλλήλους αποτελούν στιγματισμένα άτομα εντός της τουρκικής κοινωνίας και αργά ή γρήγορα ….θα κάνουν «αισθητή» την παρουσία τους,  με ένα ακόμη κίνημα με την συμμετοχή όμως και μερίδας του λαού που υποφέρει  από τις ασχήμιες του ισλαμικού καθεστώτος Ερντογάν.

Αυτό το γνωρίζουν οι  νέο-οθωμανοί , και για να σώσουν την παρτίδα πρέπει να υλοποιούν «πολέμους» συνεχώς στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό αλλιώς θα χαθούν. Μέσα στα σχέδια τους σίγουρα θα είναι και μια εμπλοκή με την Ελλάδα, για να εδραιωθούν ως οι σωτήρες του τουρκικού έθνους.
Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ο ελληνικός στρατός τους αναμένει …για να τους δώσει το τελειωτικό κτύπημα …μια και έξω.
Μπορούμε όμως  τώρα να σκεφτούμε τώρα τι θα γίνει αν δεν παραλάβουν…για κάποιο λόγο τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους οι Τούρκοι, ελέω ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.  
ΠΗΓΗ http://www.pentapostagma.gr/2017/09/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CF%81.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου