Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Η νέα στρατηγική του Νικόλα για το Κυπριακό: Να μην παραβιάζεται η αρχή «Ένας άνθρωπος-Μία ψήφος»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Σε δήλωση του, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Νικόλα Παπαδόπουλου αναφέρθηκε στους άξονες που περιλαμβάνει η νέα στρατηγική που επεξεργάζεται το επιτελείο του υποψήφιου προέδρου για την λύση του Κυπριακού. 
Η ακριβής δήλωση έχει ως εξής:
 “Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει προτείνει τη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού. Με στόχο την επίτευξη μιας λύσης που θα είναι σωστή, λειτουργική, δημοκρατική, αξιοπρεπής και βιώσιμη. Μιας λύσης με σωστό περιεχόμενο: 
Που θα βασίζεται στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο χωρίς αποκλίσεις, το διεθνές δίκαιο, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το χάρτη του ΟΗΕ για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του. 
Που θα επιτρέπει στους Ελληνοκύπριους να ζουν και να ευημερούν αρμονικά με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες τους.
 Που θα προβλέπει ρητώς τη συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος. 
Που θα προνοεί την πλήρη αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής, πριν την έναρξη εφαρμογής της.
 Που θα καταργεί πλήρως τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα οποιουδήποτε άλλου κράτους. Που θα σέβεται εμπράκτως το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
 Που θα προβλέπει την αποχώρηση των εποίκων. 
Που θα διασφαλίζει ότι όλοι οι Κύπριοι πολίτες θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ελευθερίες που απολαμβάνουν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Που δεν θα παραβιάζει την αρχή «Ένας άνθρωπος-Μία ψήφος». 
Που δεν θα επιτρέπει σε μία κοινότητα να επιβάλλει τη θέληση της επί της άλλης, ή να προκαλεί παράλυση του κράτους.
 Αντίθετα, ο κ. Αναστασιάδης με την αποτυχημένη πολιτική του, την οποία θέλει να συνεχίσει, παραβίασε τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, αποδέχτηκε την παραχώρηση των περιουσιών των προσφύγων στους παράνομους χρήστες, αποδέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο και την αριθμητική ισότητα, αποδέχτηκε την παραμονή όλων των εποίκων, αποδέχτηκε την παραχώρηση των 4 ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες, αποδέχτηκε την Πενταμερή διάσκεψη χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και χωρίς την παρουσία των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και ενεθάρρυνε την αναβάθμιση του κ. Ακιντζί. Το δίλημμα επομένως των εκλογών είναι σαφές: Είτε Νικόλας Παπαδόπουλος και Νέα Στρατηγική για διεκδίκηση μιας σωστής λύσης, είτε Νίκος Αναστασιάδης και συνέχιση της αποτυχημένης πολιτικής των επικίνδυνων υποχωρήσεων.”

Πηγή: Η νέα στρατηγική του Νικόλα για το Κυπριακό: Να μην παραβιάζεται η αρχή «Ένας άνθρωπος-Μία ψήφος» http://mignatiou.com/2017/11/i-nea-stratigiki-tou-nikola-gia-to-kipriako-na-min-paraviazete-i-archi-enas-anthropos-mia-psifos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου