Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Mήνυμα του Π/Θ της Τουρκίας για την «34η επέτειο της ίδρυσης της ‘ΤΔΒΚ’»


Παρατίθεται κατωτέρω το μήνυμα του Π/Θ της Τουρκίας, κ.Binali Yıldırım, για την «34η επέτειο της ίδρυσης της ‘ΤΔΒΚ’», όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Πρωθυπουργίας της Τουρκίας:
> «Με αφορμή την 34η επέτειο της ίδρυσης της ‘ΤΔΒΚ’, συγχαίρω όλους τους Τ/Κ αδελφούς μου με τα πιο βαθιά συναισθήματά μου.
> Ο Τ/Κ λαός, ο οποίος συνεχίζει γενναία τον  αξιέπαινο αγώνα του εναντίον της αδικίας και των καταπιέσεων που υπέστη, με την ίδρυση της  ‘ΤΔΒΚ’ στις 15 Νοεμβρίου 1983, αποτέλεσε πηγή περηφάνιας για το τουρκικό έθνος.
> Η ‘ΤΔΒΚ’, που είναι δημοκρατικό κράτος δίκαιου, στοχεύει στην προστασία της ειρήνης και της σταθερότητας στο νησί. Συνεχίζει με καλή πρόθεση και υπομονή τον αγώνα για μία δίκαιη και μόνιμη λύση. Μάρτυρας αυτού είναι όλος ο κόσμος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι  θα υπάρξει μία συμφωνία, η οποία θα εγγυάται το ισότιμο καθεστώς του Τ/Κ λαού, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης του νησιού και θα εξασφαλίσει την ολοκλήρωσή του με τη διεθνή κοινότητα.
> Από εδώ και στο εξής η Τουρκία θα συνεχίζει να είναι στο πλευρό του Τ/Κ λαού, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Η στήριξη της μητέρας πατρίδας θα συνεχίζεται με ευαισθησία ως προς την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη της ‘ΤΔΒΚ’. Ο Τ/Κ λαός θα προχωρά με εμπιστοσύνη προς το φωτεινό μέλλον υπό την ενεργή και έμπρακτη εγγύηση της Τουρκίας.
> Σε αυτή την γεμάτη περηφάνια ήμερα, συμμερίζομαι με τα πιο βαθιά συναισθήματά μου την ευτυχία των Τ/Κ αδελφών μου. Τόσο ο  ίδιος προσωπικά όσο και στο όνομα της κυβέρνησής μου εκφράζω τα συγχαρητήριά για την Εορτή της Δημοκρατίας και εύχομαι χρόνια πολλά με ειρήνη, εμπιστοσύνη και ευημερία».        

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü.
Sayın Başbakanımızın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıdadır:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 34. yıldönümü münasebetiyle bütün Kıbrıslı Türk kardeşlerimi en içten duygularımla kutluyorum.
Maruz kaldığı haksızlık, baskı ve zulümler karşısında asil mücadelesini cesurca sürdüren Kıbrıs Türkü, 15 Kasım 1983 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hayat vererek Türk Milleti için gurur kaynağı olmuştur.
Demokratik bir hukuk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ada’da barış ve istikrarı korumayı hedeflemekte; adil ve kalıcı bir çözüme yönelik mücadelesini iyi niyetle ve sabırla sürdürmektedir. Buna bütün dünya şahittir. Ada’nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türkünün eşit statüsünü güvence altına alarak uluslararası toplumla bütünleşmesini sağlayacak bir anlaşmanın gerçekleşeceğine inancımız tamdır.
Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Kıbrıs Türk Halkı’nın yanında olmaya devam edecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin siyasi, ekonomik ve sosyal gelişimine yönelik Anavatan desteği hassasiyetle sürdürülecektir. Kıbrıs Türkü, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğü altında aydınlık yarınlara güvenle ilerleyecektir.
Bu gurur verici günde, Kıbrıslı Türk kardeşlerimin mutluluğunu en içten duygularımla paylaşıyorum. Cumhuriyet Bayramınızı şahsım ve Hükümetim adına tebrik ediyor, barış, güven ve refah dolu nice yıllar diliyorum.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου