Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Λαβρόφ: Λύση στο Κυπριακό με εμπλοκή των 5 μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας

Την ανεπιφύλακτη στήριξη της Μόσχας στα αιτήματα της Λευκωσίας για το Κυπριακό, εκφράζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη του που δημοσιεύει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή».
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, υποδεικνύει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί τη μόνη οδό για εξεύρεση ενός συστήματος ασφάλειας στην Κύπρο.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις προσπάθειες έξωθεν επιβολής έτοιμων αποφάσεων στο Κυπριακό και εμμένει στην άποψη ότι οι διεθνείς πτυχές του Κυπριακού (ασφάλεια και εγγυήσεις) πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο μιας Διεθνούς Διάσκεψης με τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, περιλαμβανομένης της Ρωσίας. Απορρίπτοντας ασυζητητί την επιβολή τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων, ο κ. Λαβρόφ η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, θα αποτελέσει το κλειδί και για διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στη σκιά των πρόσφατων εξελίξεων για τα διαρρεύσαντα mails της δεύτερης τη τάξει της Νομικής Υπηρεσίας της Κύπρου, Ελένης Λοϊζίδου και την πολύκροτη υπόθεση Μπράουντερ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, εκφράζει την απογοήτευσή του, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση της Μόσχας και εκστρατεία κάποιων κυπριακών ΜΜΕ, που σκοπό έχει τη δυσφήμιση των σχέσεων Κύπρου – Ρωσίας. Εκφράζει παράλληλα την ευχή οι κυπριακές Αρχές να προχωρήσουν αμερόληπτα κι’ ευσυνείδητα τη δικαστική εξέταση στην υπόθεση Μπράουντερ.
Τέλος ο Σεργκέι Λαβρόφ, στέλνει μήνυμα στις Βρυξέλλες να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες να θέτουν τη Ρωσία σε «στάση προσοχής» και να πάψουν να ακολουθούν ολιγάριθμη ομάδα χωρών με ρωσοφοβικές τάσεις.
ΠΗΓΗ https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου