Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Το παράδοξο της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

Στην επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα αναφέρεται η Neues Deutschland, εντοπίζοντας ένα παράδοξο.
«Ελληνικό δώρο για τη συμφιλίωση», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας, που σημειώνει: «Είναι παράδοξο ότι ακριβώς την ίδια μέρα αρχίζει στην Αγκυρα η δίκη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρόεδρου του φιλοκουρδικού ΗDP, αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι Ντεμιρτάς και Τσίπρας γνωρίζονται και εκτιμούν ο ένας τον άλλο, η δίκη δεν αναμένεται να παίξει ρόλο στην επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Αντ΄ αυτού, σύμφωνα με την New York Times υπάρχουν ενδείξεις ότι θα συζητηθεί η έκδοση των τούρκων στρατιωτικών που αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016».
Ακόμη, η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά στη σύλληψη εννέα φερόμενων μελών της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι σχεδιάζονταν επίθεση.
«Ανεξάρτητα όμως από αυτό o Ερντογάν θα εκτιμήσει την ευγενική χειρονομία των Ελλήνων και θα ζητήσει περισσότερα. Η εμπειρία δείχνει ότι και άλλες χώρες της ΕΕ επιδιώκουν να κατευνάσουν τον Τούρκο δικτάτορα συλλαμβάνοντας φερόμενους τρομοκράτες του PKK ή του PYD. Όμως εκείνος δεν αρκείται σε αυτό και ζητά ολοένα και περισσότερα», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.
Πηγή : https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου