Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Τα κλεμμένα σύμβολα των «γειτόνων»



Γράφει ο Λευκός Λύκος


Οι «γείτονες» ήρθαν από τα βάθη της ανατολής, από τις ασιατικές στέπες, κατέσφαξαν τους γηγενείς ελληνικούς πληθυσμούς, κατέκτησαν τα εδάφη της πάλαι ποτέ ισχυρής Ελληνικής Αυτοκρατορίας και υιοθέτησαν μια σειρά από σύμβολα, ως «δικά» τους! Πήραν το αλφάβητο, σε μερικούς φτιάξαμε και ένα (κυριλλικό), μετονόμασαν στις βαρβαρικές διαλέκτους τους τα ελληνικά τοπωνύμια, έκλεψαν και τα πανάρχαια ελληνικά σύμβολα και όλα καλά! 
Παρουσιάζουμε τις σημαίες των «γειτόνων» και την προέλευση των συμβόλων τα οποία χρησιμοποιούν και τα οποία είναι αμιγώς ελληνικά.
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΩΝ
ΑΡΧΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
Η σημαία και το αντίστοιχο σύμβολο των Τούρκων, η ημισέληνος, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, της αρχαίας ελληνικής αποικίας των Μεγαρέων επί της οποίας αργότερα κτίστηκε η Κωνσταντινούπολη. Η Ημισέληνος είναι πανάρχαιο λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάτης και σύμφωνα με την παράδοση, καθιερώθηκε όταν ο Φίλιππος (ο πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου) προσπάθησε να καταλάβει το Βυζάντιο μια νύχτα με συννεφιά. Τότε, εμφανίστηκε ξαφνικά το φεγγάρι (ημισέληνος) οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί και η επίθεση αποκρούστηκε.
Αυτό το αρχαίο Ελληνικό σύμβολο, όπως και τόσα άλλα, υιοθέτησαν οι τουρκομογγόλοι ως «δικό τους».


Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ

Η σημαία της Αλβανίας είναι ένας δικέφαλος αετός, χρώματος μαύρου στη μέση της σημαίας. Ο δικέφαλος αετός προέρχεται από το θυρεό του «εθνικού ήρωα της χώρας», Γεωργίου (Σκεντέρμπεη) Καστριώτη. Η σημαία της χώρας είναι πανομοιότυπη με τη πολεμική σημαία της πάλαι ποτέ πανίσχυρης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η οποία ήταν επίσης κόκκινη με μαύρο δικέφαλο αετό και την οποία υιοθέτησε ο Έλληνας Γεώργιος Καστριώτης αγωνιζόμενος εναντίον του Σουλτάνου, μετά την Άλωση της Πόλης, υψώνοντάς την στο κάστρο του στην Κρούγια της Αλβανίας. 
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ
Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ
Η ΧΡΥΣΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ
Η σημαία των Σκοπιανών είναι μια μετεξέλιξη της αρχικής σημαίας που είχαν κλέψει, όπως και το όνομα, που δεν ήταν άλλη από τον ήλιο της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο. Κατά την προσφιλή μέθοδο του Χότζα (σου αρπάζω 10, μετά σου δίνω από αυτά 1 και είσαι και ευχαριστημένος!) οι Σκοπιανοί την «άλλαξαν», δηλαδή την επανασχεδίασαν, ως «ένδειξη καλής θελήσεως»! Μα τι καλοί που είναι! 
Μικρή λεπτομέρεια. Κυρίαρχο χρώμα στις σημαίες των τουρκο-αλβανο-σκοπιανών, είναι το ερυθρό, σε αντίθεση με το Γαλανόλευκο χρώμα της Ελληνικής Σημαίας, ίσως για να μας θυμίζουν τους ποταμούς ελληνικού αίματος που εξαιτίας τους χύθηκε.

Η ιστορία αυτών των λαών δεν είναι ιστορία, είναι ποινικό μητρώο! Εκτός από αμέτρητες σφαγές, εκτός από τα πλέον φρικτά βασανιστήρια που θα μπορούσε να σκεφτεί «ανθρώπινος» νους, δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα στην ανθρωπότητα και στον πολιτισμό, τον οποίον όπου βρήκαν, κατέστρεψαν, μη δυνάμενοι να τον υιοθετήσουν.

Αν αφαιρέσουμε - υποθετικά - τους τούρκους από την παγκόσμια Ιστορία, η ανθρωπότητα δεν θα πάθει κάτι, το ίδιο και τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς, τους Βούλγαρους, ακόμα και Δυτικούς λαούς. Αν όμως αφαιρέσουμε από την Παγκόσμια Ιστορία τους Έλληνες, τότε η ανθρωπότητα θα επιστρέψει στην εποχή των σπηλαίων, αφού όλες οι Επιστήμες, όλη η Γνώση, όλος ο Πολιτισμός, υπήρξε δημιούργημα των Ελλήνων. Ας μετονομάσουν στα αλήθεια, όλοι οι λαοί, τα Mathematics, History, Geography, Astronomy, Geology, Politics, Music, Theatre, Philosophy και άλλα πολλά, στις γλώσσες τους, και ας μην χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα, για να δούμε τότε πως θα συνεννοηθούν!


Η Ελλάς υπήρξε ο Φωτοδότης της Ανθρωπότητας, η πρωτοπόρος εκείνη δημιουργική Δύναμη, η οποία σκέφτηκε, δημιούργησε, ανέλυσε και προώθησε όλες τις πτυχές της σκέψεως και του πολιτισμού. Είναι η Μήτρα των πάντων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου