Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο αρχιστράτηγο: “Εχουμε τη δύναμη να ελέγχουμε όλο το Αιγαίο”.

Σαφή απειλή εναντίον του Αιγαίου και της Ελλάδας, εκτόξευσε με δηλώσεις του, ο Αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός, Χουλουσί Ακάρ.
Ο Τούρκος Στρατηγός, σε δήλωσή του που κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, φέρεται να δήλωσε ότι, «Η Τουρκία, παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν, είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν.»
Μάλιστα σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έγινε ακόμη πιο σαφής στις απειλές του, αναφέροντας, «Δεν ελέγχουμε μόνο τα (Ίμια) Καρτνάκ . Αλλά ελέγχουμε και όλο το Αιγαίο. Έχουμε την δύναμη να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο.»
Πρόσθεσε με έμφαση, «Είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσες μας.»
Σύμφωνα πάντα με αναφορές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποίησε πτήση με ιπτάμενο ραντάρ, το οποίο πέταξε και πάνω από το Αιγαίο.
Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν την άφιξη στην Άγκυρα, του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Ρέξ Τίλλερσον, και του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου, Στρατηγού ΜακΜάστερ.
Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Τζέημς Μάτις, δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Νουρετίν Κανικλί, στις Βρυξέλλες, την επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσουν την ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και στη βορειοανατολική Συρία, όπου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν επιχείρηση, εναντίον των Κούρδων. «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Τουρκία στα υψηλότερα, μέχρι κάτω σε στρατιωτικό επίπεδο.»
Φεβρουαρίου, 2018 20:00
MIGNATIOU.COM, Hurriyet Daily News
Αθήνα, Ελλάδα
ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου