Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ερντογάν:«Πρώτα τους 8, μετά τους Έλληνες στρατιωτικούς»

«Από εμάς ζήτησαν να δώσουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Κι εμείς τους είπαμε πως υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Αν μας δώσετε αυτούς τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους άλλους. Διότι αυτοί έκαναν παραβίαση συνόρων», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του, η οποία και μεταδόθηκε απευθείας ταυτόχρονα από τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμα πως η Τουρκία δεν προσπαθεί να κλιμακώσει τις εντάσεις στο Αιγαίο λέγοντας:
«Εμείς δεν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Βλέπουμε την Ελλάδα ως γείτονά μας. Ακόμα και αν υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, θέλουμε να τα ξεπεράσουμε. Να καθίσουμε στο τραπέζι και να τα αφήσουμε πίσω. Πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα. Αεροπλάνα και πλοία να περνάνε ελεύθερα. Γιατί να επισκιάζουμε και να κηλιδώνουμε την ειρήνη; Χρειαζόμαστε ειρήνη στον κόσμο. Πόσο μάλλον που η ειρήνη μας με την Ελλάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη», ενώ αναφέρθηκε και σε «λάθη» – όπως τα χαρακτήρισε- τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να εκδιωχθεί η ελληνική μειονότητα από την Κωνσταντινούπολη:
«Για πολλά χρόνια, ο αριθμός των Ρωμιών πολιτών μας στην χώρα μας δεν ήταν μικρός. Υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες. Όμως δυστυχώς λόγω των λαθών που έγιναν και στην χώρα μας οι ρωμιοί πολίτες μας πήγαν στην Ελλάδα. Κι εμείς κάνουμε λάθη και πρέπει να τα βλέπουμε».
Τέλος ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η Τουρκία, δεν «έχει τη λόξα» να αποτελεί απειλεί για τη χώρα μας λέγοντας:
 «Αν εκείνοι θεωρούν την Τουρκία απειλή, εγώ δεν μπορώ να πω τίποτε. Αλλά εμείς δεν έχουμε την λόξα να απειλούμε κανέναν».
Πηγή http://www.sportime.gr/extratime/kosmos/32052/erntoganprota-toys-8-meta-toys-ellines-stratiotikoys/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου