Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Το σχέδιο «Μεγάλη Τουρκία» ευρίσκεται σε πλήρη ισχύ από τον Τούρκο πρόεδρο

Ο Ερντογάν και οι νέο-οθωμανοί σύμβουλοι του «παλεύουν» εδώ και χρόνια για την επάνοδο τους στην περιοχή των Βαλκανίων με χίλιους τρόπους στην κυριολεξία , με σκοπό την άλωση της περιοχής εκ των έσω.   




Την αρχή έκαναν με την δημιουργία και αναστύλωση παλαιών Τζαμιών σε πολλές χώρες των Βαλκανίων μοιράζοντας αφειδώς χρήμα ,  ενώ για την Ελλάδα ζητούν επιτακτικά την δημιουργία Τεμένους στην Αθήνα αλλά και αλλού, με ύποπτους και «πονηρούς» σκοπούς όπως θα αποκαλύψουμε παρά κάτω.


Εκατομμύρια Τούρκοι εισήλθαν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στο «εθνικό μητρώο» της χώρας τους, με κύριο σκοπό την αναζήτηση της ρίζας τους  με στοιχεία που «φορτώθηκαν» στο σύστημα από το 1880 μέχρι σήμερα.

Εκεί ανακάλυψαν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους κατάγεται  από Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους αλλά και από χώρες κυρίως της Βαλκανικής χερσονήσου.
 
Η δημοσίευση της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των τουρκικών εθνικών μητρώων όπως ονομάζεται «αποκάλυψε»…στους Τούρκους πολίτες και τους προγόνους τους στα Βαλκάνια….οδηγώντας πολλούς Τούρκους να αποκτήσουν τη δεύτερη ιθαγένεια στις χώρες αυτές της περιοχής μας από τις οποίες οι πρόγονοί τους μετανάστευσαν-μετακινήθηκαν  εδώ και πολλά πολλά χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα .

Παράδειγμα ο Τούρκος πρώην βουλευτής του ΑΚΡ Hamdi Firat Buyuk ο οποίος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BIRN έχει καταγωγή εξ ολοκλήρου από χώρες των Βαλκανίων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι « Τούρκος και Βαλκάνιος ταυτόχρονα».
Η οικογένειά του, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα  προέρχεται από  εδάφη….που κάποτε αποτελούσαν τμήμα της  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
«Ο πατέρας μου είναι από την Νρένιτσα στο Κοσσυφοπέδιο και η μητέρα μου είναι από τα Σκόπια της ΠΓΔΜ », είπε.
Ο ίδιος όπως και πολλοί άλλοι…. ξεκίνησαν να αποκτούν «δεύτερη ιθαγένεια» στις χώρες αυτές της περιοχής μας..με σκοπό πιθανότατα άκρως  ύποπτο.

Η οθωμανική «λογική» δεν διακρίνει αμιγώς «καθαρούς» Τούρκους αλλά πολίτες τουρκικής καταγωγής που κατάγονται και από χώρες της περιοχής των Βαλκανίων , όλοι όμως κάτω από μία θρησκεία,  και οι οποίοι αποκτώντας δεύτερη ιθαγένεια, όπως αναφέρει το άρθρο … «αύριο».. «μεθαύριο» ίσως ζητήσουν κάτι παραπάνω από χώρες της περιοχής μας.

Η ρητορική του Ερντογάν και οι πρόσφατες δηλώσεις του περί «συνόρων της καρδιάς» που συμπεριλαμβάνουν την Δυτική Θράκη , νησιά της Δωδεκανήσου , την ΠΓΔΜ, Κοσσυφοπέδιο, την νότια Βουλγαρία, κά άλλες χώρες σαφώς και υποκρύπτουν « άλλα σχέδια» …άλωσης της περιοχής μας με άλλα μέσα και τρόπους και «όχημα» την ισλαμική θρησκεία.
«Τα θεσμοθετημένα σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς, πρέπει να κάνουμε αυτή τη διάκριση. Προφανώς και σεβόμαστε τα υπάρχοντα σύνορα, αλλά δεν μπορούμε να χαράξουμε σύνορα στην καρδιά μας, ούτε το επιτρέπουμε. Κάποιοι μας ρωτούν «γιατί νοιάζεστε για το Ιράκ, γιατί νοιάζεστε για τη Συρία» (…) Είναι όμως δυνατό να διαχωρίσουμε τη Ριζούντα από το Μπατούμι (σ.σ. πόλη της Γεωργίας);  Είναι δυνατόν να ξεχωρίσουμε την Αδριανούπολη από τη Θεσσαλονίκη ή το Κάρτζαλι (σ.σ. πόλης της ανατολικής Ροδόπης στη Βουλγαρία); (…) Βρίσκεις ένα αποτύπωμα των προγόνων μας σε κάθε βήμα σου στη γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από τη Θράκη στην ανατολική Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους παλαιότερα .
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αφού αναφέρθηκε στη Μοσούλη, ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία «δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της στο Χαλέπι. Η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει τους συγγενείς μας στη Δυτική Θράκη, την Κύπρο, την Κριμαία και αλλού. (…) Αλλιώς, θα νιώθαμε ντροπιασμένοι τόσο ενώπιον της ιστορίας μας όσο και ενώπιον των αδελφών μας που ζουν εκεί, των οποίων οι καρδιές χτυπούν μαζί με τις δικές μας».

Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο «Μεγάλη Τουρκία» ευρίσκεται σε πλήρη ισχύ από τον Τούρκο πρόεδρο  με προκλητικότατο χάρτη που είχε δημοσιεύσει πριν  μερικές ημέρες η τουρκική εφημερίδα Star, και ο οποίος περιλαμβάνει, Δυτική Θράκη, Κρήτη , Δωδεκάνησα, και όλα τα ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου με κόκκινο χρώμα σαν να …ανήκουν στην νέα –οθωμανική αυτοκρατορία του Ερντογάν.
Περίπου 2.000 Τούρκοι πολίτες, έχουν εισρεύσει και στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2016 και μετά «κυνηγημένοι» από το καθεστώς Ερντογάν.
Μειονότητες τουρκικές υπάρχουν στην νότιο Βουλγαρία , Κοσσυφοπέδιο, και ΠΓΔΜ , ενώ μουσουλμανική μειονότητα υπάρχει και στην Ελλάδα.

Ποια ακριβή σχέδια όμως απεργάζονται εκεί στην Άγκυρα τα «κεφάλια» του ΑΚΡ με προτροπή του Τούρκου σουλτάνου που επιθυμεί την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας ενώ ο πληθυσμός της χώρας θα αυξηθεί από τα 81 εκατ. στα 100 εκατ. σε λίγα χρόνια;

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι αιτήσεις ασύλου από Τούρκους πολίτες στην Ελλάδα δεκαπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2016 (τότε ήταν 180, ενώ πέρυσι 1.820 επί συνόλου άνω των 14.000 σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση).

Οι ελληνικές αρχές όπως και οι αρχές άλλων χωρών της περιοχής των Βαλκανίων οφείλουν και είναι προσεκτικές με τον Ερντογάν …που θέλει να «ξαναφτιάξει» μια οθωμανική αυτοκρατορία εκμεταλλευόμενος δυστυχώς χιλιάδες δυστυχισμένους Τούρκους .
                                                        =========================================================================
«Άρχισαν τα όργανα» και στην Αλβανία: Τσάμηδες
          διαδηλώνουν και ζητούν «Ίδρυση κράτους στη Νότια Ήπειρο»!
          (βίντεο)

«Άρχισαν τα όργανα» και στην Αλβανία (φυσικά με την προτροπή καί τις ευχές του Σουλτάνου): Τσάμηδες διαδηλώνουν και ζητούν «Ίδρυση κράτους στη Νότια Ήπειρο»!

Χιλιάδες Tσάμηδες, απόγονοι των εγκληματιών πολέμου που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα, μετά την ήττα της Αλβανίας και των Γερμανοϊταλών συμμάχων της στον Β'ΠΠ, έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης Φίερι, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ελλάδας και ζητώντας να ιδρυθεί «Δημοκρατία της Τσαμουριάς» στο Νότιο Ηπειρο! 

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι «Η πορεία γίνεται για την ευαισθητοποίηση όλων των Αλβανών, ώστε  να ενταχθούν στον εθνικό αγώνα για την απελευθέρωση των εδαφών της Τσαμουριάς από την ελληνική κατοχή και την επιστροφή των Τσάμηδων στα πατρογονικά εδάφη»!

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες αλβανικές, αμερικανικές, γερμανικές, ιταλικές και βρετανικές.
Είναι η πρώτη μεγάλη διαδήλωση των απογόνων των εγκληματιών πολέμου που οργανώνεται στην Αλβανία με κρατική άδεια.

Την περίοδο της Κατοχής ζούσαν στην Ήπειρο περίπου 50.000 μουσουλμάνοι οι οποίοι μιλούσαν την αλβανική γλώσσα και τους αποκαλούσαν «Τουρκοτσάμηδες».
Κατοικούσαν στην περιοχή της Θεσπρωτίας στις περιφέρειες Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Φιλιατών και Παραμυθιάς, τις οποίες αποκαλούν «Τσαμουριά» και φιλοδοξούν να ιδρύσουν εκεί το νέο αλβανικό κράτος.

Το 2000, ένα χρόνο μετά την κατάληψη του Κοσσυφοπεδίου από το ΝΑΤΟ και την απόδοσή του στους Αλβανούς του UCK, ιδρύθηκε ο UCC, ο «Απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμπουριάς» με αντικειμενικό στόχο την έναρξη αντάρτικου εντός της ελληνικής επικράτειας.

Από το 1941 οι Τσάμηδες προσδοκούσαν τη «Μεγάλη Αλβανία» και στόχος τους ήταν να ανεξαρτητοποιηθούν. Στη συνέχεια θα ζητούσαν να ενσωματωθούν στο αλβανικό κράτος.
Οι κύριοι εκφραστές αυτής της ιδέας στη Νότιο Ηπειρο ήταν τα αδέλφια Νουρί και Μαζάρ Ντίνο.
Ατακτοι Τσάμηδες επιτέθηκαν στην Ελλάδα μαζί με τον ιταλικό Στρατό στην επίθεση στην Ελλάδα το 1940. 
Τότε σημειώθηκαν οι πρώτες λεηλασίες και επιθέσεις εναντίον ελληνικών χωριών σε Βόρεια και Νότια Ηπειρο. Tο καλοκαίρι του 1943 συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές, μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας.
Οι καταδρομείς της γερμανικής μεραρχίας «Εντελβάις» έκαναν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τους Τσάμηδες στη Θεσπρωτία, προκειμένου να εξολοθρεύσουν τα χωριά της περιοχής, τα οποία θεωρούσαν ότι ενίσχυαν το ελληνικό αντάρτικο.
Ο Μαζάρ Ντίνο είχε την πλήρη στήριξη των Γερμανών διοικητών και όταν έφτασε η ώρα της εξόντωσης των προκρίτων της Παραμυθιάς ξεκίνησε τις συλλήψεις συνοδευόμενος από Γερμανό αξιωματικό.

Χρόνια αργότερα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θανάσης Γκόντοβος, εντόπισε μετά από έρευνα στα γερμανικά αρχεία σημαντικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι εκτελέσεις των αμάχων στην Παραμυθιά έγιναν βάσει του καταλόγου ονομάτων που είχε συντάξει η ηγεσία των Τσάμηδων στην περιοχή και ο ηγέτης τους Μαζάρ Ντίνο έθεσε τους ένοπλους Τσάμηδες στην υπηρεσία των Γερμανών.
«Ο πρόεδρος του Εθνικού Αλβανικού Συμβουλίου της Τσαμουριάς, Μαζάρ Ντίνο, από την Παραμυθιά, είναι διοικητής του αλβανικού λόχου της Τσαμουριάς. Βρίσκεται στην υπηρεσία του Γερμανικού Στρατού. Παρακαλούνται οι υπηρεσίες να παρέχουν στο εν λόγω πρόσωπο στήριξη και αρωγή».

Τον Σεπτέμβριο του ’44, μετά την αποχώρηση των Γερμανών, οι άνδρες του ΕΔΕΣ σε συνεννόηση με την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση, έδωσαν σειρά σκληρών μαχών και κατάφεραν να εκδιώξουν τους Τσάμηδες στην Αλβανία, οι οποίοι αν και είχαν εφδιαστεί με βαρύ οπλισμό από τους Γερμανούς δεν κατάφεραν να αντισταθούν στην ορμή των ανδρών του Ν.Ζέρβα.

Στις 23 Μαΐου του 1945, το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην σε θάνατο 1930 Τσάμηδες, που βαρύνονταν με εγκλήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’50  η ελληνική κυβέρνηση απαλλοτρίωσε τις περιουσίες τους και τις απέδωσε σε ελληνικές οικογένειες, των οποίων μέλη είχαν θανατωθεί από την δράση των Τσάμηδων.
Πηγή https://www.pentapostagma.gr/2018/04/%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF-project-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου