Το Ινστιτούτο στο οποίο ανήκει το Πίρι Ρέις αναγνωρίζει ότι τα Ίμια είναι ελληνικά!

Σήμερα θρηνούμε για έναν ακόμη ήρωα Έλληνα πιλότο και η πολιτική ηγεσία χύνει κροκοδείλια δάκρυα και ενώ εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να «γκριζάρουμε» από μόνοι μας το Αιγαίο και φτάνουμε στο σημείο να γράφουμε στα σχολικά μας βιβλία πως «με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»! υπάρχουν επίσημοι φορείς στην άλλη πλευρά του Αιγαίου που αναγνωρίζουν την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα των Ιμίων.

Παρά την παθητικότητα και την ένοχη ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης στα τερτίπια των Τούρκων από θαλάσσης και από αέρος η αλήθεια είναι μια. Και δεν κρύβεται ούτε πίσω από τα διπλωματικά χαμόγελα ούτε με ψευτοτσαμπουκάδες και νταηλίκια. Οσο και αν επιθυμούν κάποιοι να καταστήσουν την Ελλάδα κράτος περιορισμένης κυριαρχίας δε θα τους γίνει το χατίρι όσο υπάρχουν ντοκουμέντα.

Πρόσφατα είδαμε ξανά στη…γειτονιά μας το περιβόητο ωκεανογραφικό Πίρι Ρεις. Παρακολουθήσαμε και την αντίδραση από ελληνικής πλευράς. Άνευρη και εντελώς άστοχη. Τόσο συγκινήθηκαν οι Τούρκοι που το ξαναέβγαλαν και το ξαναέβγαλαν και το έβγαζαν εναλλακτικά με το «Τσεσμε» με κάθε ευκαιρία.

Μέσω «Πίρι Ρεις» όμως προέκυψε κατά κάποιον τρόπο η αποκάλυψη καθώς το ίδρυμα στο οποίο ανήκει το σκάφος είχε μέχρι πρόσφατα στην ιστοσελίδα του χάρτη που παρουσιάζει το σημείο που βρίσκονται τα Ίμια να ανήκει κανονικά στην Ελλάδα(βλέπε χάρτες).

Σήμερα, η Τουρκία διαθέτει τρία ωκεανογραφικά-σεισμολογικά πλοία που ανήκουν είτε στο «Iνστιτούτο Mεταλλειολογικών Eρευνών», είτε στο Πανεπιστήμιο της Σμύρνης.

Τα δύο πιο γνωστά τουρκικά ερευνητικά σκάφη Χόρα (Σισμίκ) και Πίρι Ρέις, που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την Ελλάδα με τις …τσάρκες τους στο Αιγαίο, ανήκουν κατά πάσα πιθανότητα ακόμη στο Iνστιτούτο Mεταλλειολογικών Eρευνών της Τουρκίας (MTA – Mineral Research & Exploration General Directorate). Η υπηρεσία αυτή είναι που είχε στην ιστοσελίδα της χάρτη που παρουσιάζει το σημείο που βρίσκονται τα Ίμια (Μ: 37° 9′ Π: 27° 3′) να ανήκει στην Ελλάδα και δείχνει τη συνοριογραμμή να περνάει ανατολικά του σημείου που βρίσκονται τα δύο νησιά.

Όπως προαναφέρθηκε σήμερα, η Τουρκία διαθέτει τρία ωκεανογραφικά-σεισμολογικά πλοία («Σισμίκ-1», «Πίρι Pέις» και «Mπιλίμ»), που ανήκουν είτε στο «Iνστιτούτο Mεταλλειολογικών Eρευνών», είτε στο Πανεπιστήμιο της Σμύρνης. Πλέον αυτών το ίδιο το τουρκικό ναυτικό διαθέτει τα ωκεανογραφικά-υδρογραφικά πλοία «Tσεσμέ» και «Tσιουμπουγλού» και το πλοίο επιστημονικών ερευνών «Nτενέι», ενώ υπάρχει και το «Tσανταρού».

Ο επίμαχος χάρτης που παρουσιάζει το σημείο που βρίσκονται τα Ίμια (Μ: 37° 9′ Π: 27° 3′) να ανήκει στην Ελλάδα και δείχνει τη συνοριογραμμή να περνάει ανατολικά του σημείου

Για τη σύγκριση δείτε τους παρακάτω χάρτες (τουρκικός ιταλικός) και προσέξτε το κύκλο που κάνουν γύρω από τα Ίμια (ακριβώς όπως στον χάρτη στην τουρκική ιστοσελίδα), οι συνοριογραμμές και των δύο χαρτών:

http://www.anatropinews.gr/2018/04/04/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-2023-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/