Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Κυβερνητικός εταίρος VMRO σε OPEN: Λέει πως σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά κάνει λόγο για «Μακεδονία»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Την απάντηση στον κύριο Κοτζιά την δίνει ένας Σκοπιανός ο Τραγιάνοφ του κόμματος DRMNE, που έχει ήδη καταργήσει το «Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..»

Προσωπική του επιτυχία θεωρεί ο Νίκος Κοτζιάς την επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών, γι’ αυτό και σπεύδει να την υπερασπιστεί ακόμη και αν οι Σκοπιανοί την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Μετά τις νέες προκλήσεις των γειτόνων που πλέον με το VMRO στην εξουσία θα αποκαλούν σκέτο «Μακεδονία» το κρατίδιό τους -κάτι που άλλωστε έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου- ο πρωτεργάτης της συμφωνίας κουρελόχαρτο, ειρωνεύεται κιόλας!
Πάβλε Τραγιάνοφ

Ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος DPMNE αποκαλούσε τη χώρα του με τον όρο «Μακεδονία» όπως και η νέα πρόεδρος

Την άποψή του ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα θα τηρήσει στο ακέραιο τη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτήν εξέφρασε ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος DPMNE Πάβλε Τραγιάνοφ και κυβερνητικός εταίρος του VMRO, στο OPEN.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ethnos.gr

Ξεκινά διαγωνισμός για επιπλέον 750 νέα λεωφορεία και τρόλεϊ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Πόσα θα είναι ηλεκτρικά και υδρογόνου

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η είδηση είναι ελπιδοφόρα λείπει όμως ένα, γιατί δεν ανατίθεται στην ΕΛΒΟ σε συμπαραγωγή με την αυτοκινητοβιομηχανία που θα κερδίσει το διαγωνισμό..

Νίκος Καραγιάννης 

Ο νέος διαγωνισμός συμπληρώνει την προσπάθεια της εκ βάθρων ανανέωσης του στόλου λεωφορείων σε στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας. Συνολικά 1.300 νέα λεωφορεία και άλλα 300 μέσω leasing θα αντικαταστήσουν τα σημερινά οχήματα. Από αυτά 875 θα είναι ηλεκτρικά, 300 φυσικού αερίου, 175 τρόλεϊ, 200 ντίζελ και το μεγάλο νέο είναι πως προβλέπονται και 50 υδρογόνου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:ypodomes.com

Επιμένει να υπερασπίζεται το κουρελόχαρτο της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Νίκος Κοτζιάς

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Την αποκάλυψη την έκανε ο Πρέσβης ε.τ. κύριος Ανυφαντής τηλεοπτικά, ότι του κ. Κοτζιά την υπαγόρευσε συγκεκριμένη Πρεσβεία την Συμφωνία των Πρεσπών και παρέδωσε όνομα, γλώσσα και εθνότητα στους Σλάβους των Σκοπίων..

Κάνει λόγο για «εθνικοφροσύνη της ανοησίας», απαντώντας σε όσους του επιρρίπτουν ευθύνες

Προσωπική του επιτυχία θεωρεί ο Νίκος Κοτζιάς την επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών, γι’ αυτό και σπεύδει να την υπερασπιστεί ακόμη και αν οι Σκοπιανοί την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Μετά τις νέες προκλήσεις των γειτόνων που πλέον με το VMRO στην εξουσία θα αποκαλούν σκέτο «Μακεδονία» το κρατίδιό τους -κάτι που άλλωστε έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου- ο πρωτεργάτης της συμφωνίας κουρελόχαρτο, ειρωνεύεται κιόλας!

Ύποπτες φήμες στην Τουρκία για σχέδιο πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ας τα βρουν μεταξύ τους οι Τούρκοι την Πατρίδα μας να μην προβάλουν αστήρικτες αμφισβητήσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ μας κυριαρχίας με Casus belli..

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική Προεδρία εφευρίσκει προβοκάτσιες τέτοιου τύπου

Ένα σενάριο συνωμοσίας κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, σύμφωνα με το οποίο απετράπη σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης με την συμμετοχή μελών της Μαφίας και στελεχών της Αστυνομίας. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι πληροφορίες από τις Αρχές της χώρας κάνουν λόγο ακόμη και για πραξικόπημα εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σλοβακία: Βίντεο από την πρώτη ανάκριση του άνδρα που πυροβόλησε 5 φορές τον πρωθυπουργό

Πυροβολισμοί κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας: Ο δράστης δήλωσε ότι το έκανε γιατί διαφωνούσε με τις πολιτικές της κυβέρνησης 

Βίντεο από την πρώτη ανάκριση του άνδρα που πυροβόλησε 5 φορές τον πρωθυπoυργό της Σλοβακίας νωρίτερα σήμερα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsbomb.gr

Ρόμπερτ Φίτσο: Ποιος είναι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός που έπεσε θύμα πυροβολισμών

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Αποτρόπαια ενέργεια είθε να βγει νικητής..

Το προφίλ του Ρόμπερτ Φίτσο, του Σλοβάκου πρωθυπουργού που έχει βρεθεί τέσσερις φορές στο “τιμόνι” της χώρας. Οι σχέσεις με τη Ρωσία και η συμμαχία με την Ακροδεξιά.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο, που έπεσε θύμα πυροβολισμών μετά από κυβερνητική συνεδρίαση στη Σλοβακία την Τετάρτη (15/5) είναι πρωθυπουργός της Σλοβακίας από τον Σεπτέμβρη του 2023, ενώ προηγουμένως είχε τρεις ακόμα θητείες.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.news247.gr

Ο Κ.Βελόπουλος τώρα «σκίζει» εκ του ασφαλούς την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά ψήφισε το εθνοκτόνο Μνημόνιο που «έφερε» τις Πρέσπες! (upd)

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: No comments..

«Partner in crime»: Είχε ψηφίσει και το PSI που κατέστρεψε τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία

Με μία γραφική κίνηση που δείχνει περισσότερο πανικό λόγω της καθίζησης που έχει υποστεί στις δημοσκοπήσεις ενόψει ευρωεκλογών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος «έσκισε» στο βήμα της Βουλής την συμφωνία των Πρεσπών όπως είχε «σκίσει» κάποτε και ο Α. Τσίπρας τα Μνημόνια.

Τα οποία μνημόνια είχε υπογράψει και ο Κ.Βελόπουλος!

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.pronews.gr

Τέλος η οδήγηση για τους 70άρηδες - Τι προβλέπει νέος Νόμος

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

Τα διπλώματα που εκδόθηκαν από τις 19 Ιανουαρίου του 2013 και μετά δεν θα ισχύουν επ’ αόριστον, αλλά μόνο για 15 χρόνια, κάτι που εφαρμόζει ήδη η Ελλάδα. Από την ηλικία των 70 θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε 5 χρόνια ενώ στην Ελλάδα ανανεώνονται κάθε 3 χρόνια έως τα 80 και κατόπιν κάθε 2 χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί πως πουθενά στην ΕΕ δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην άδεια οδήγησης και ο νόμος ορίζει ότι με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας οι οδηγοί πρέπει να εξετάζονται από 2 γιατρούς ανά τριετία, ενώ με τη συμπλήρωση των 80 χρονών κάθε 2 έτη απαιτείται η εξέταση του οδηγού από περισσότερες ειδικότητες γιατρών.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.parapolitika.gr

Ξεκίνησε ο ανοιξιάτικος εφιάλτης του PKK

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Όταν εξουδετερώνεις σε ένα πεντάμηνο 1000 μαχητές του ΡΚΚ τότε στο Κουρδικό αντάρτικο είναι πάνω από 10.000 οι ενεργοί και απομένει ευρύ Επιχειρησιακό έργο στις ΤΕΔ..

Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 14 Μαϊου 2024

Οι ΤΕΔ κλείνουν το λουκέτο με γρήγορες και συνεχείς αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις, που ξεκίνησαν με την έλευση της άνοιξης στην επιχειρησιακή περιοχή Pençe Kilit στο βόρειο Ιράκ.

Τα λόγια του ΥΕΘΑ Γιασιάρ Γκιουλέρ στην εφημερίδα «Μιλλιέτ», σχετικά με το κλείσιμο του λουκέτου, «Ας πούμε ότι υπάρχει μια περίοδος που η έξοδος από τον χειμώνα επιταχύνει το τέλος γι’ αυτούς», αποκάλυψε ότι η τρομοκρατική οργάνωση PKK έχει γίνει αφιλόξενη στο βόρειο Ιράκ. μετά από 33 χρόνια.

Μετρό Αθήνας – Νέα Γραμμή 4: φθάνει Γουδή ο πρώτος μετροπόντικας – “Ζεσταίνει μηχανές” και ο δεύτερος

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Έργα να γίνονται, γιατί χωρίς υποδομές δεν πάς πουθενά, ενώ δυστυχώς ειδικά στο σιδηρόδρομο και στις συγκοινωνίες των αστικών κέντρων είμαστε 30 έως 50 χρόνια πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη…

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΡΕΑΡ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ 4 (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024) – ΦΩΤΟ: YPODOMES.COM

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Με το βλέμμα στον πρώτο σταθμό Μετρό που θα συναντήσει σε περίπου 2-3 εβδομαδες είναι στη Γραμμή 4 ο Μετροπόντικας “Αθηνά”. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com πλέον έχουν διανοιχθεί 1.250 μέτρα και απομένουν ακόμα 300 μέτρα να βρεθεί κάτω από τον μελλοντικό τερματικό σταθμό ΓΟΥΔΗ της νέας γραμμής.

Ο ρυθμός διάνοιξης παραμένει σταθερά σε 13-14 μέτρα ανά ημέρα ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο ypodomes.com έχουν υπάρξει και ημέρες που πιάστηκαν 16,5 και 18 μετρά διανοιγμένης σήραγγας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:ypodomes.com

Πούτιν: Χαιρετίζει “την ειλικρινή επιθυμία” του Πεκίνου να βοηθήσει στην “επίλυση της κρίσης” στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε την “ειλικρινή επιθυμία” του Πεκίνου να εργαστεί για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης σε συνέντευξή του που δημοσιεύει κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης σήμερα πριν από την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Κίνα.

Ο Ρώσος ηγέτης αναμένεται να φτάσει αύριο, Πέμπτη, στην κινεζική πρωτεύουσα, όπου ελπίζει να εξασφαλίσει από τον “ακριβό φίλο” και ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ μια πιο ξεκάθαρη υποστήριξη όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.militaire.gr

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 16 Μαΐου

Σήμερα το εορτολόγιο δεν περιλαμβάνει κάποια γνωστή γιορτή, ωστόσο είναι γιορτή των Ιερομαρτύρων Αύδα και Αυδιησού και των συν αυτοίς, καθώς και Αλεξάνδρου πατριάρχου Ιεροσολύμων.

Αλεξάνδρου πατριάρχου Ιεροσολύμων

Ο Άγιος Αλέξανδρος έζησε στα τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνα μέχρι τα μέσα του 3ου και έκανε μαθητής του Κλήμεντος του Αλεξανδρέως. Διέπρεψε στις σπουδές του και διακρίθηκε στο κήρυγμα του Ευαγγελίου. Αργότερα αποδείχτηκε επίσκοπος της Φλανιάδος στην Καππαδοκία.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.news247.gr

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

«Παναγιά Μου, Παναγιά Μου»: Ένα μοιρολόι για την Κύπρο

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ

«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία,αλλά ποινικό μητρώο!!..»

Αυτά μετά τον απόλυτο ξεπεσμό στο φεστιβάλ τραγουδιού της Γιουροβίζιον στη Σουηδία..

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Η ιδέα για το κομμάτι, ήταν του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος «παρήγγειλε» στη Μαρίζα Κωχ να συνθέσει μια μπαλάντα διαμαρτυρίας, για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με τίτλο «Παναγιά μου – Παναγιά μου».

Aπό το 1976 πέρασαν τόσα χρόνια, η συμμετοχή της Κωχ ξεχάστηκε. Η τουρκική κατοχή όμως παραμένει και χωρίζει στα δυο το νησί της Κύπρου. Γι΄αυτό και η Ελλάδα οφείλει να θυμίζει με κάθε τρόπο σε όσους λησμονούν, το μήνυμα που άφησε παρακαταθήκη ο Μέγας Νεοκλής Σαρρής όταν είπε πως «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:geopolitics.iisca.eu

Αποκάλυψη ντροπής για τις Πρέσπες: Ο Γεραπετρίτης συνέταξε τη συμφωνία του Κοτζιά!

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ελληνικέ λαέ εσαεί προδομένε και εσείς «οι απονήρευτοι» οι αποδιοπομπαίοι γιατί μιλήσατε από καρδιάς στο Συλλαλητήριο της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στις 18 Ιανουαρίου, ενώ ο νυν κ. Π/Θ έκανε σκι και συνεχίζει..

Με απλά λόγια, Κοτζιάς και Γεραπετρίτης «έστησαν» τις Πρέσπες, γεγονός που ανέχθηκε ο Τσίπρας και απέκρυψε ο Μητσοτάκης.
Όπως και να έχει, η αποκάλυψη αυτή του Δήμου Βερύκιου, είναι μια πραγματική βόμβα στα θεμέλια των δυο κομμάτων που πλέον οφείλουν να απολογηθούν στους ψηφοφόρους τους, που συνέχιζαν να εξαπατούν μέχρι πριν λίγες ώρες…

Αποκάλυψη – βόμβα από τον Δήμο Βερύκιο!

Τριπλό κάζο στα εθνικά λόγω της στάσης του ανεκδιήγητου πρωθυπουργού

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος:

Ίδωμεν και οψόμεθα..


Κλοτσοσκούφι… Είναι η μόνη λέξη που εκφράζει τη θέση πρωτοφανούς διπλωματικής αδυναμίας στην οποία περιήλθε η χώρα εξαιτίας των ιδιωτικών επιλογών ενός ανεκδιήγητου πρωθυπουργού, οι οποίες δεν εφάπτονται με το πατριωτικό συμφέρον, αλλά, αντίθετα, υπηρετούν το προσωπικό προφίλ του.

Μέσα σε ένα τριήμερο, η Ελλάδα δέχθηκε διαδοχικές προσβολές και απειλές στην εθνική της υπόσταση, ακόμα και από γείτονες πολιτικά ανυπόληπτους, οι οποίοι «τρώνε ψωμί» από τη χώρα μας, αλλά στρέφονται σαν τα ηλιοτρόπια στην Τουρκία, με την οποία ενισχύουν στρατηγικούς δεσμούς.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsbreak.gr